Sultangazi Belediyesi, öğrenci ve gençlerin yaz aylarını değerlendirmeleri için tatil fırsatı sunuyor. Her yıl düzenlenen izci kampı ile 10-14 yaş grubu öğrencilere imkan sağlayan Sultangazi Belediyesi Gençlik Kampı ile 18-22 yaş arasındaki gençlere yaz tatili keyfi yaşatacak.

Sultangazi Belediyesi, karnelerini alan öğrenciler ve gençler için yaz tatili etkinlikleri sunuyor. Sultangazi Şehir Ormanları’nda bulunan İzci Kampı’na 10-14 yaş arasındaki öğrenciler katılabiliyor.

DOĞAYLA İÇ İÇE BİR YAŞAM

115 kişilik gruplar halinde düzenlenecek İzci Kampı’nda öğrenciler doğayla iç içe bir yaşamı tecrübe edecekler. Paintball, bisiklet, su kaydırağı, kano, ok atma, tırmanma gibi birçok eğlenceli oyun ve etkinliğin yer aldığı İzci Kampı 11 Temmuz’da ilk grupların kampa gelmesiyle başlayacak. Kamp sonunda izciler, kamp ateşi etrafında toplanarak ailelerine maharetlerini sergileyecekler. Yaz ayı süresince 900 öğrencinin katılacağı kamp 3 Eylül Cumartesi tarihine kadar sürecek.

GENÇLİK KAMPI

Edirne’nin Enez Kampı’na ise 18-22 yaş arası gençler katılarak bir haftalık tatil yapacaklar. 125’şer kişilik gruplar halinde Enez’teki kampa gidecek olan gençler, deniz, havuz ve çeşitli etkinliklerin olduğu kampta kalacaklar. Farklı alanlarda düzenlenecek eğitim seminerlerinin de yer alacağı kamptan yaz ayı süresinde Toplamda 1000 genç faydalanacak. Gençlik kampı 11Temmuz ile 3 Eylül tarihleri arasında yapılacak.