Saygıdeğer Sultangazili Hemşehrilerim!

Kurban, inananlar arasındaki dayanışma ve paylaşma ruhunu artıran ibadettir. Kurban, Yüce Allah’a yakınlaşmanın, verdiği nimetlere şükretmenin, O’nun sevgisini bütün sevgilerin üstünde tutmanın ve Allah’ın emirlerine teslim olmanın bir göstergesidir.

Kurban, cömertliktir.

Kurban, dayanışmadır, yoksulların sevindirilmesidir.

En önemlisi de kurban, Allah’a, kardeşlerimize, kardeşliğe ve dayanışmaya yakınlaşmadır.

Sultangazi Belediyesi olarak imkanlarımız ölçüsünde dar gelirli ailelere yardım elini uzatıyoruz. Belediyemiz çatısı altında faaliyet gösteren, "Elden Ele Yardım Merkezi" aracılığıyla ihtiyaç sahiplerine ulaşıyoruz. Bu Kurban Bayramında da ihtiyaç sahiplerine et dağıtımı gerçekleştirirken; gıda ve giyecek yardımı ile okulların eğitime kapılarına açılmasına sayılı günler kala kırtasiye yardımlarımız devam ediyor.

Değerli Sultangazililer;

Sultangazi Belediyesi olarak bu yıl da İstanbul'un en büyük Kurban Satış ve Kesim Merkezi’ni hizmetinize sunduk. Esentepe Mahallesi Halk Ekmek Fabrikası’nın yanında 240 bin metrekare alan üzerine kurduğumuz Merkez, 20 bin büyükbaş ve küçükbaş hayvan kapasiteli.

Merkez de günlük 4 Bin büyükbaş hayvan kesilebilecek. Sultangazi Belediyesi Kurban Satış ve Kesim Merkezi'ni, kurbanlıkların bulunduğu çadırdan kesim alanına, temizlikten personeline, makine ve ekipmanlardan sosyal donatılarına kadar düşünerek hazırladık. Bu merkez yalnız Sultangazi’ye değil, tüm İstanbullulara hizmet veriyor. Öte yandan Belediyemizin tüm birimleri de Kurban Bayramı’nda hizmetinizde olacak.

Bu vesile ile Kurban Bayramınızı en içten duygularımla kutlar; gönül dünyamıza, ülkemize, İslam alemine ve tüm insanlığa huzur ve mutluluk getirmesini yüce Allah’tan niyaz ederim.



Cahit ALTUNAY /Belediye Başkanı