Sultangazi Belediyesi, Mevlana’nın 741. Vuslat Yıldönümü dolayısıyla “Şeb-i Arus” gecesi düzenledi. Sema gösterilerinin sunulduğu programda konuşan Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, “Mevlana, ‘Gel ne olursan ol yine gel’ çağrısıyla dünyaya ismini duyurmuştur. Mevlana, dünyanın dört bir yanında hoşgörüsüne ve ilmine hayran bırakan büyük bir değerdir” diye konuştu.

Sultangazi Belediyesi, Mevlana’nın 741. Vuslat Yıldönümü dolayısıyla “Şeb-i Arus” etkinliği düzenledi. Sultangazi Belediyesi Nikah ve Düğün Sarayı’nda gerçekleştirilen etkinliğe Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, AK Parti İlçe Başkanı Suzan Dağlar Civan ile sivil örgüt temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Programda konuşan Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, Mevlana’ya sahip çıkmanın köklü ve derin tarihimize sahip çıkmak olduğunu söyledi. “Tarihimize baktığımızda hoşgörü, sevgi ve adalet gibi duyguları ilmek ilmek işleyen isimlerle karşılaşırız” diyen Başkan Altunay, şu açıklamalarda bulundu:

“Batı’da Mevlana gibi Yunus gibi isimleri bulamazsınız. Mevlana, ‘Gel ne olursan ol yine gel’çağrısıyla dünyaya ismini duyurmuştur. Mevlana, dünyanın dört bir yanında hoşgörüsüne ve ilmine hayran bırakan büyük bir değerdir. İşte bu denli tevazu ve hoşgörü sahibi olan Mevlana, dünya medeniyetleri için çok büyük bir isimdir. Bizler bu değerin farkına varmalı onun hoşgörü, aşk ve sevgi ırmağının altından beslenerek gelecek nesillere bunları anlatmalıyız.”

AK Parti İlçe Başkanı Suzan Dağlar Civan da konuşmasında Mevlana’yı tanıyan çok şanslı bir millet olduğumuzu söyledi.

Geceye konuşmacı olarak katılan eğitimci-yazar Mehmet Fatih Çıtlak, Mevlana’yı Doğru anlamak” isimli konferans verdi.

Etkinlikte ayrıca slayt gösterisi eşliğinde İSBEK Mevlana Sufi Ayinleri Topluluğu tarafından sema gösterisi sunuldu.