Sultangazi Belediyesi, Trafik Eğitim Parkı'nda öğrencilere uygulamalı eğitimler vermeyi sürdürüyor. Trafik kurallarının teorik ve uygulamalı olarak öğretildiği eğitim parkında, öğrenciler eğlenerek öğrenmenin keyfini yaşıyor.

Sultangazi Belediyesi tarafından hayata geçirilen Trafik Eğitim Parkı öğrencilerin ilgi odağı olmayı sürdürüyor. İlçede eğitim gören öğrenciler, her hafta Pazartesi günleri gruplar halinde Trafik Eğitim Parkı’nda uygulamalı eğitimler alıyor.

Sunum ve slaytlar eşliğinde yapılan eğitimlerde öğrencilere trafik kuralları öğretiliyor. Öğrencilere emniyet kemerinin öneminden,  trafik levhalarının ne anlama geldiğine varıncaya kadar birçok konuda bilgi veriliyor.

Eğitimin sonunda ise okul öğretmenlerinin ve trafik polislerinin eşliğinde öğrenciler, akülü araçlara binerek trafik kurallarına uygun bir şekilde araç kullanıyorlar. Trafiğin içinde olduklarını hissettiren eğitimlerden oldukça keyif alan öğrenciler, trafikte daha güvenli ve bilinçli hareket etmeyi öğrenmenin de mutluluğunu yaşıyor. Öğrencilere ayrıca trafik konusunda bilgilendirici broşürlerde dağıtılıyor.

UYGULAMALI TRAFİK EĞİTİM PARKI

Sultangazi Belediyesi trafik kurallarına duyarlı nesiller yetiştirilmesi amacıyla Uygulamalı Trafik Eğitim Parkı’nı 2010 yılında hizmete açtı. Habibler Mahallesinde 5 bin 735 m2 alan üzerine kurulan Eğitim Parkı; yatay-düşey trafik işaretleri, sinyalizasyon sistemleri, bisiklet yolları, yaya geçitleri, hemzemin geçit, yaya kaldırımları, eğitim pisti ve eğitim laboratuarından oluşuyor.