Sultangazi Belediyesi, İstiklal Marşımızın yazarı ve Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u ölümünün 78. yılında düzenlediği etkinlikle andı. Türk Tarihi Profesörü Mehmet Çelik’in şair M. Akif’in hayatını ve mücadelelerini anlattığı gecede şair-yazar Serdar Tuncer de şairin şiirlerini seslendirdi.

Sultangazi Belediyesi, İstiklal Marşımızın yazarı ve Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u 78. Ölüm yıldönümünde düzenlediği etkinlikle andı. Sultangazi Belediyesi Nikah ve Düğün Sarayı’nda yapılan etkinliğe Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, belediye meclis üyeleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, tarihe adını yazdıran önemli şahsiyetleri anmayı sürdürdüklerini söyledi.
Başkan Altunay, “Mehmet Akif Ersoy, Türk ulusunun Milli ve Manevi hislerini, Türkçe’nin billur süzgecinden geçirerek aziz milletiyle paylaşan bir üstattır” dedi. Büyük şair Mehmet Akif’i ve bu topraklara kalemiyle, ruhuyla, yaşantısıyla iz bırakan bütün ustaları önemsediklerini belirten Başkan Altunay, şunları söyledi:

“Topluma eserleriyle ışık tutan tüm büyüklerimizi anmanın toplumumuz için bir gereklilik, bizler için bir sorumluluk olduğunun kabulündeyiz. Mehmet Akif Ersoy’un hayatı, mücadele ateşiyle yoğrulmuş kişiliği ve eserleri dün olduğu gibi bugün de milletimize esin kaynağı olmuştur. Zira vefatının üzerinden yıllar geçmesine rağmen, yüreğimizin en müstesna köşesinde yerini almış, bundan sonra da almaya devam edecektir.”

Programa konuşmacı olarak katılan Türk Tarihi Profesörü Dr. Mehmet Çelik, M. Akif Ersoy’un hayatını ve mücadelelerini aktardı. M. Akif Ersoy’un 7’den 77’ye herkesin İstiklal Marşı şiiriyle tanıdığını anlatan Çelik, “Çanakkale, Bülbül ve Safahat şiirleri de edebiyatçılar tarafından bilinen şiirleridir. Aruz veznini en iyi kullanan şairdir” dedi.

Mehmet Akif’in bir düşünce ve ideal adamı olduğunu vurgulayan Çelik, şunları söyledi:

“Mehmet Akif’in şairliği onun sıfatlarından sadece biridir. Şairliği bir meslek olarak seçmedi. Çok iyi konuşurdu ve çok iyi nesirler yazardı. Düşünce ve ideallerini daha tesirli hale getirmek için şiirler yazdı; ideallerini sanat dalının düsturlarına mahkum etmedi. Yaşadığı coğrafyayı ve dünyayı çok iyi tanıyan tam bir entelektüeldi.”

Programda daha sonra yazar-şair Serdar Tuncer, Milli Şairimiz M. Akif’in şiirlerini okudu. Şairin şiirlerinden bestelenen eserlerin de seslendirildiği gecede konuşan Tuncer, “M. Akif’in şiirleri bir bülbülün şakıyışı kadar samimidir” dedi.