Sultangazi’de faaliyet gösteren kamu kurum ve kuruluşlarının desteğiyle Sultangazi Bağımlılıkla Mücadele Derneği (SUBÜD) kuruldu. Derneğin ilk tanıtım toplantısında madde bağımlılığının toplumsal etkileri ve mücadele şekilleri ele alındı.

Sultangazi’de faaliyete gösteren kamu kurum ve kuruluşlarının desteğiyle kurulan Sultangazi Bağımlılıkla Mücadele Derneği(SUBÜD)’ün, ilk tanıtım toplantısı yapıldı.

Sultangazi Belediyesi Nikah ve Düğün Sarayı’nda düzenlenen programa İstanbul Vali Yardımcısı Osman Ateş, Sultangazi Kaymakamı Ali Uslanmaz, Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, AK Parti İlçe Başkanı Suzan Dağlar Civan, Sultangazi İlçe Sağlık Müdürü Emrah Eray, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, bu çalışmayla gençleri madde bağımlılığından uzak tutmayı amaçladıklarını söyledi. Madde bağımlılığındaki yükselişin suç ve hırsızlık oranlarında da artışa neden olduğuna dikkat çeken Başkan Altunay, konuyla ilgili şu açıklamalarda bulundu:

“Madde bağımlısı gençler kaynak oluşturmak için suça ve hırsızlığa yöneliyorlar. Derneğimizin amacı madde bağımlılığıyla mücadele ederek bu gençlerimizi yeniden hayata kazandırmak. Gençlerimizin tedavileri için her türlü yolu kullanıyoruz. Sultangazili herkesin elini taşın altına koyarak derneğe destek sunmasını bekliyoruz.”.

Sultangazi Kaymakamı Ali Uslanmaz konuşmasında, bu derneğin kuruluş aşamasında desteğini esirgemeyen herkese teşekkür ettiğini belirterek, şunları söyledi:

“Evladını geri kazanmak için ağlayan anne babaların feryatlarına merhem olabilmek için derneği kurmayı hedefledik. Diğer kuruluşlarla beraber faaliyete geçirdiğimiz derneğimiz her kesimden insana madde bağımlılığıyla mücadelesini desteklemeye başladık. 1922’de kurulan Yeşilay gibi köklü bir dernek olmayı ve bu problemi hep beraber aşmayı hedefliyoruz.”

Programda söz alan İstanbul Vali Yardımcısı Osman Ateş de madde bağımlılığının bütün toplumu tehdit ettiğini belirterek derneğin teknoloji, tütün, alkol ve diğer tüm bağımlılıklarla mücadeleyi hedeflediğini söyledi.

SUBÜD Başkanı ve İlçe Sağlık Müdürü Emrah Eray, derneğe katkılarından dolayı kamu kurum ve kuruluş temsilcilerine teşekkürlerini iletti. Madde bağımlılığıyla ilgili istatistiki bilgiler veren Eray, “İstanbul’da 112 Acil Servis aracılığıyla madde bağımlılığından dolayı hastaneye taşınan 4 bin 500 vaka bulunurken, Sultangazi’de 190 kişi hastaneye kaldırılıyor. Sultangazi’de 21 madde bağımlısının hastane yatışı ve tedavilerini yapılmasını sağladık” dedi.

Toplantıda Doç. Dr. Umut Mert Aksoy da madde bağımlılığıyla ilgili sunum yaptı. Madde bağımlılığından her yıl 200 bin insanın öldüğünü belirten Aksoy, madde bağımlılığının nedenleri, tedavi yöntemleri, sosyal ve ekonomik sonuçları konusunda bilgi verdi.