Sultangazi Kent Konseyi, yeni dönemin ilk genel kurul toplantısı yapıldı. Genel Kurul’da Sultangazi Kent Konseyi Başkanlığı’na İmdat Kamacı seçilerek görevi Ahmet Yıldız’dan devraldı. Toplantıda konuşan Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, Kent Konseyi’nin ilçenin beyin takımının olduğunu belirterek, “İlçeye hizmet üretmek isteyen herkesi Kent Konseyi’ne davet ediyoruz” dedi.

Sultangazi Kent Konseyi, 6. Olağan genel kurul toplantısı yapıldı. Sultangazi Belediyesi Nikah ve Düğün Sarayı’nda düzenlenen toplantıya Sultangazi Kaymakamı Ali Uslanmaz, Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, İlçe Müftüsü Yusuf Sarıkaya, muhtarlar, Kadın ve Gençlik Meclis Üyeleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

“KENT KONSEYİ KENTLİLİK BİLİNCİ OLUŞTURDU”

Toplantıda konuşan Kent Konseyi Başkanı Ahmet Yıldız, Kent Konseyi’nin kurulduğu günden bu yana kentlilik bilincinin oluşması için çalışmalarını yürüttüğünü söyledi. Sultangazi Belediyesi kurulduktan altı ay sonra Kent Konseyi’nin biraraya geldiğini ifade eden Yıldız, “Kent Konseyi; kentlilik bilincinin oluşması, dil, din, ırk ayrımı gözetilmeksizin bireylerin ortak paydada biraraya gelerek kentin gelişimine katkı sunmasıdır” dedi.

Kent Konseyi içinde bulunan Gençlik ve Kadın Meclislerinin başarılı çalışmalar yaptıklarını kaydeden Yıldız, “ Ülkemizdeki 80 gençlik meclisi arasından birinciliği Sultangazi Gençlik Meclisi alarak bize gurur yaşattı. Kadınlar Meclisimiz de kadınlara yönelik sunduğu çalışmalarla takdir toplamıştır” ifadelerini kullandı.

“KENT KONSEYİ İLÇENİN BEYİN TAKIMIDIR”

Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, konuşmasında Kent Konseyi’nin ilçenin beyin takımı olduğunu söyledi. İlçeye katkı sunmak isteyen herkesin Kent Konseyi çatısı altında toplandığına dikkat çeken Başkan Altunay, “Sultangazi’ye hizmet üretmek isteyen herkesi Kent Konseyi’ne davet ediyoruz ‘Ben ilçem için üretiyorum; ilçemi seviyorum ve ilçemin gelişmesini istiyorum’ diyen herkes Kent Konseyi çatısı altında toplanıyor. Eğitimden sağlığa, spordan kültüre her alanda ilçeye yönelik projelerin üretilmesi için ‘Ben de varım’ diyen herkes Kent Konseyinde buluşuyor” dedi.

“İLÇENİN SAHİPLENİLDİĞİ YÖNETİŞİM MODELİ OLUŞTURMALIYIZ”

Kent Konseyi ile yönetişim modeli oluşturmayı hedeflediklerini kaydeden Başkan Altunay, “Her kesimden insanın ilçeyi sahiplendiği bir yönetişim modeli oluşturmalıyız. Gönüllülük esassıyla en güzel fikirleri hayata geçirecek herkesi komisyonlarımıza davet ettik” şeklinde konuştu.

Programda konuşan Sultangazi Kaymakamı Ali Uslanmaz, kent konseylerinin ilçenin mimarları olduklarını söyledi. Her kesimden insanın görüşünün paylaşıldığını ifade eden Uslanmaz, şunları söyledi:

“Kent Konseyi herhangi bir siyasi partinin görüşünün hakim olmadığı; herkesin özgürce konuştuğu ve ilçesi için faydalı olduğu bir yerdir. Herkesin onayıyla oluşan komisyon kararlarına uygun hareket edeceğiz. Yönetici, parti ve halkın beraber uyum içinde olduğu ve ilçemizi daha güzele ulaştırmak için hizmetlerin çıkacağı yerdeyiz. Hep birlikte daha yaşanabilir bir ilçe için çalışacağız.”

KENT KONSEYİ BAŞKANLIĞINA İMDAT KAMACI SEÇİLDİ

Genel Kurulda Divan Kurulu üyeliğine Kadın Meclisi Başkanı Nurcan Öztürkmen, Gençlik Meclisi Başkanı Mustafa Yiğit, Kent Konseyi Genel Sekreteri Mehmet Doğramacı seçildi. Kent Konseyi Başkanlığına İmdat Kamacı’nın seçildiği toplantıda yürütme kurulu üyeliklerine Av. Ali Başkaya, Eyüp Bayrak, Ramazan Altan, Hidayet Aydın, Zeki Yıldız, Mehmet Özşahin, Emrah Eray,Turan Büyükbektaş, Beycan Kılıç, Pakize Akdil ve Turan Güner seçildi.

Kent Konseyi Başkanlığına seçilen İmdat Kamacı, görevini layıkıyla yerine getireceğini belirterek projelerin geliştirilmesi için çalışacaklarını söyledi.

Toplantı sonunda Kaymakam Uslanmaz ile Başkan Altunay, Kent Konseyi Başkanı Ahmet Yıldız’a plaket takdim ederek hizmetlerinden dolayı teşekkür etti. Protokol üyeleri İmdat Kamacı’ya da çiçek takdim ederek görevinde başarılar diledi.