İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yunus Söylet ve beraberindeki heyet, Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay’ı makamında ziyaret etti. Ziyarette İstanbul Üniversitesi ile Sultangazi Belediyesi olarak ilçeye yönelik yapılacak yatırımlar hakkında fikir alışverişinde bulunuldu ve ilçede İstanbul Üniversitesi Meslek Yüksekokulu açılması kararı alındı. İstanbul Üniversitesi (İ.Ü.) Rektörü Prof. Dr. Yunus Söylet ve beraberindeki heyet, Belediye Başkanı Cahit Altunay ile Sultangazi Belediyesi Hizmet Binasında bir araya geldi. 
SULTANGAZİ’DE İ.Ü.MESLEK YÜKSEK OKULU

Başkan Altunay, İstanbul Üniversitesi’nin Türkiye’nin en köklü kurumları arasında yer aldığını belirterek, “Sultangazi Belediyesi olarak ilçeye yönelik yatırımlarda üniversiteler ile işbirliği yapmak arzusundayız. 
Bu amaçla demografik yapı ve genç nüfusu dikkate alarak ilçemizde Meslek Yüksekokulu kurulmasını amaçlıyoruz.” diye konuştu. İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Söylet ise İstanbul’da büyük bir değişimin yaşandığına dikkat çekti. İstanbul’un dünyanın sayılı şehirleri arasında bulunduğunu kaydeden Prof. Dr. Söylet, bunda yerel yönetimlerin büyük payının olduğuna işaret etti. “İstanbul Üniversitesi olarak yerel yönetimlerle her konuda işbirliğine hazırız” diyen Prof. Dr. Söylet, Sultangazi Belediyesi’nin yaptığı çalışmaları yakından takip ettiklerini söyledi. Söylet, konuyla ilgili şu açıklamalarda bulundu: “Sultangazi Belediyesi, yeni kurulmasına rağmen kısa sürede birçok vizyon projeyi hayata geçirdi. Bu güzel ilçe, marka şehir olma yolunda emin adımlarla yürüyor. İstanbul Üniversitesi olarak Sultangazi Belediyesi’nin yaptığı bu çalışmalara katkı sunmak amacındayız. İlçenin coğrafi konumu, demografik yapısı ve ihtiyaçları göz önünde bulundurularak üretilen projelerde yer almaktan memnuniyet duyarız.” Prof Dr. Söylet konuşmasında ayrıca ilçenin genç bir nüfusa sahip olduğunu belirterek, “Sultangazi’ye İstanbul Üniversitesi olarak Meslek Yüksek Okulu kazandırmak için fikir birliğine vardık” dedi.