Okullara spor salonu kazandırma ve gençlerin spora ilgisini arttırmak amacıyla hazırlanan “Geleceğimiz Sporla Büyüsün” projesi imzalanan protokolle hayata geçirildi. Sultangazi Kaymakamlığı, Sultangazi Belediyesi, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, İlçe Emniyet Müdürlüğü ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü, işbirliğinde yürütülen proje ile 5 bin öğrencinin spora kazandırılması amaçlanıyor.

Sultangazi’deki okullarda spor salonları kazandırma ve gençleri sporla buluşturmak amacıyla başlatılan “Geleceğimiz Sporla Büyüsün” projesi imzalanan protokolle hayata geçirildi. Cebeci Spor Kompleksi’nde düzenlenen imza törenine Sultangazi Kaymakamı Ali Uslanmaz, Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Demir, İl Emniyet Müdür Yardımcısı Haydar Karsuvaranoğlu ile İstanbul Büyükşehir Belediye Spor Kulübü Başkanı (İBBSK) Ahmet Hamdi Çamlı katıldı.

İmza töreninde konuşan Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, genç nüfusun oldukça fazla olduğu ilçede sporcuların yetişmesi için önemli bir çalışmaya imza attıklarını söyledi. Sultangazi Belediyesi olarak spora yönelik desteklerini sürdürdüklerini kaydeden Başkan Altunay, şunları söyledi:

“Okullarda fiziki mekanların oluşturulması, tadilat ve onarımların yapılması, spora yönelik materyallerin sağlanması yönündeki desteklerimizi sürdüreceğiz. Amacımızı sporun her alanında başarılı gençler yetiştirmek. Belediyemizin imkanları ölçüsünde spora yatırımlarımız hız kesmeden devam edecek.”

İBBSK Başkanı Ahmet Hamdi Çamlı da desteklerinden dolayı Sultangazi Belediyesi başta olmak üzere spora destek veren kamu kurumlarına teşekkür etti. Sultangazi’nin adının başarılı sporcularla tanınacağını kaydeden Çamlı, “Sultangazi, yetiştireceğimiz sporcuların sayesinde marka şehir olacak. Sultangazi’ye başarılarıyla madalyalar getirecek sporcular yetiştireceğiz” dedi.

Sultangazi Kaymakamı Ali Uslanmaz da projenin ilk etabında 5 bin öğrencinin spor yapmasını sağlayacaklarını belirterek, “Öğrencilerimizi sokaktan alıp spora yönlendireceğiz. 9 yıl sürecek projenin sonunda 100 bin öğrencimizi sporla buluşturacağız. Her öğrenci spor yapana kadar proje devam edecek” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından anlaşmayı imzalayan protokol üyeleri, daha sonra Cebeci Spor Kompleksi’ni gezdi.

Sultangazi’de projenin yapılacağı pilot okullar şunlar:

75. İlkokulu ve Ortaokulu
Necip Fazıl Kısakürek İmam Hatip Okulu
Cebeci Sultançiftliği İlkokulu ve Ortaokulu
Dostluk İlkokulu ve Ortaokulu
Mevlana İlkokulu ve Ortaokulu
125. Yıl İlkokulu ve Ortaokulu
Mehmetçik İlkokulu ve Ortaokulu
Aydın Uçkan İlkokulu ve Ortaokulu