Sultangazi Belediyesi, okullara spor salonu kazandırma ve gençleri sporla buluşturma projesinin bu yıl 4’üncüsünü gerçekleştirdi. Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, “Genç nüfusun oldukça fazla olduğu ilçemiz, sporcu yetiştirmek açısından en önemli bölge” diye konuştu.

Sultangazi Belediyesi’nin ev sahipliğinde, İlçe Kaymakamlığı, Milli Eğitim Müdürlüğü, Emniyet Müdürlüğü, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü yetkililerinin katılımıyla, ilçe okullarına spor salonlarının kazandırılması ve gençlerin sporla buluşturulması projesinin 4’üncüsü gerçekleştirildi.

“GENÇLERİ SPORA YÖNLENDİRECEĞİZ”

Toplantıda konuşan Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, “Genç nüfusun oldukça fazla olduğu ilçemiz, sporcu yetiştirmek açısından en önemli bölge” diye konuştu. Projenin, gençleri tehdit edebilecek zararlı alışkanlıkları önleme noktasında önemli olduğunun altını çizen Cahit Altunay, şunları söyledi:

“Bölgemiz sürekli nüfus alan bir bölge. Burada eğitim işini sadece aileler ve okullarda öğretmenlere bırakamayız. Sporu da işin içine alarak okullarda gençlerin kanalize olabileceği spor salonlarını işlevsel hale getireceğiz. Bu doğrultuda da sokaklarda kötü alışkanlıklarla yüz yüze olan gençlerimizi, bu alandan kurtarıp sosyalleşeceği bir ortama ulaştıracağız. Burada başarılı olan sporcularımızı da bölgemizde hizmet veren İstanbul Büyükşehir Belediyespor’a taşıyacağız.”

7 PİLOT OKUL BELİRLENDİ

İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Demir de bölgede yer alan okulları tarayarak 7 pilot okul seçtiklerini söyledi. Demir, “Amacımız bu okullarımızın atıl durumdaki alanların fiziki alt yapılarının düzenlenerek mini spor salonları haline dönüştürülmesi ve sportif faaliyet yapılır hale getirmek. Burada ayrıca çocuklara spor kültürünü kazandırıp, yetenekli sporcuları da İstanbul Büyükşehir Belediyespor Kulübü’ne kazandırmayı hedeflemekteyiz. Bu projeye daha sonra Spor A.Ş’yi de dahil ederek tüm İstanbul’a bu anlamda önemli bir hizmeti sunmuş olacağız” diye konuştu.


40 BİN LİSANSLI SPORCUYU BÜNYESİNDE BARINDIRIYOR

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü Başkanı Ahmet Hamdi Çamlı, 40 bin lisanslı sporcuyu bünyesinde bulunduran Dünya’nın en büyük spor kulübü olduklarına dikkat çekti. Çamlı, “Çok ciddi sorumluluğumuz var. Bu nedenle böyle bir projede kulübümüzün yerleşkesinin içinde yer aldığı Sultangazi Belediyesi, İlçe Kaymakamlığımız, Milli Eğitim Müdürlüğümüz ve emniyetimizle beraber her projeye elimizden gelen en büyük desteği vermeye kulüp olarak hazırız” dedi.