Sultangazi Belediyesi, engelli öğrencilere yönelik gezi düzenliyor. Engelliler Koordinasyon Merkezi tarafından organize edilen programda engelli öğrenciler, Kasımpaşa Sosyal Tesisleri ile Akvaryum’u gezerek eğlenceli vakit geçirdi.

Sultangazi Belediyesi, engellilere yönelik faaliyetlerini aralıksız sürdürüyor. Engelliler Koordinasyon Merkezi ilçedeki okulların özel eğitim sınıflarında eğitim gören engelli öğrencilere kültürel geziler düzenliyor. İBB Kasımpaşa Sosyal Tesisleri’nde kahvaltıyla başlayan etkinlikte engelli öğrenciler, boğaz manzarasını izledi. Denizdeki kayıkları izleyen öğrenciler, martılara ekmek atmanın keyfini yaşadı.

Daha sonrasında Bayrampaşa’daki Akvaryum’u gezen engelli öğrenciler; köpekbalığı, palyaço balığı, karetta karetta, vatoz ve daha pek çok çeşit balığı inceleyerek merak ettikleri okyanus hayatını yakından görme fırsatı yakaladı.

Dalgıçla yapılan şovu izleyen öğrenciler, suyun içinde dalgıçların nasıl nefes aldıklarını gördü. Aileleriyle hatıra fotoğrafları çektiren öğrenciler, birbirinden güzel balıkları seyrederek keyifli zaman geçirdi.

Öte yandan Sultangazi Belediyesi Engelliler Koordinasyon Merkezi; İstanbul Büyükşehir Belediyesi Engelliler Koordinasyon Merkezi (İSEM) işbirliğinde yürüttüğü engellilere ve ailelerine yönelik seminerlerini de sürdürüyor. Belediye Nikah Salonu’nda düzenlenen seminerde Psikolog Feyza Yavaş ile Sosyolog İlhan Demir, “İstismar, Ergenlik ve Cinsellik” konusunda engelli ailelerine ayrıntılı bilgiler verdi.