Sultangazi Belediyesi, “Elif Gibi Sevmek” kitabının yazarı Hikmet Anıl Öztekin’i Sultangazililerle buluşturdu. Sevginin tanımını kendine has üslubuyla yapan Öztekin, kavuşmak için ettiği duaların Yaradan’a yürümek için bir yol olduğunu söyledi.

Sultangazi Belediyesi, Tasavvuf edebiyatı ile şiiri kendine has üslubuyla birleştiren şair-yazar Hikmet Anıl Öztekin’i Sultangazililerle buluşturdu. Sultangazi Belediyesi Nikah ve Düğün Sarayı’nda düzenlenen programa Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, belediye meclis üyeleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

“HER KİTAP YENİ DÜNYALARA PENCERE AÇAR”

Programda konuşan Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, Elif Gibi sevmek kitaplarının yazarı Hikmet Anıl Öztekin’i ağırlamaktan memnun olduklarını söyledi. Programa Sultangazililerin ilgisinden memnun kaldığını kaydeden Başkan Altunay, şunları söyledi:

“Bir yıl içerisinde yayımlanan iki kitabı, bir milyon insanın kitaplığında yerini aldı. Buradaki kalabalık da yazarımızın ne kadar içten ve akıcı bir dille sizlere ulaştığını gösteriyor. Gençlerimizde kitap tutkusunun olmasını istiyoruz. Kitap, zihnimizin ve gönlümüzün ihtiyaçlarını karşılayan kıymetli hazinedir. Her kitap yeni dünyalara pencere açar. Kitapla, dünyamız genişler; gördüklerimizin bilincine varırız.”

Programda Elif Gibi Sevmek kitaplarının yazarı şair Hikmet Anıl Öztekin, kitabında geçen Elif’e duyduğu sevdanın Yaradan’a yürümek için bir yol olduğunu söyledi. 18 yaşında tanıdığı Elif’le kitaplar okuduğunu ve sohbetler dinlediğini belirten Öztekin, “Elif hafızdı ben onu dinlerdim. Dünyaya ağır gelmiş olacak ki bitti ve Elif gitti. 10 şehir uzaklıktaki Elif”e ulaşacak köprüleri kurmak için ettiğim dualardan oluşuyor kitabımdaki şiirler” dedi.

“ELİF BENİM İMTİHANIMDI
Programda kitabından şiirler okuyan şair Öztekin, Elif’in anlattığı kıssalardan da örnekler vererek onu gerçek aşka taşıyan ‘Gül kokulu yolu’ anlattı. “Sevdaya dahil değil miydi dualarda buluşmak; Rabbe yürümek için bir sevdayı sebep etmekmiş; imtihanımızın sebebiymiş” diye konuşan Öztekin, şunları söyledi:

“Hayatımda gül kokulu yolu bana öğreten Elif benim imtihanımdı. 60 yaşında geriye dönüp baktığımızda bir şey yaptık diyebilmek için topluma, insanlığa, hayata faydalı şeyler yapmaya şimdiden başlayabiliriz. Bize verilen makamlar imtihanlar onunla ne yaptığımızı değerlendirmek amacıyladır. Elif’i giden Hikmet, muhabbetlerine onu yüreğinde taşıyarak da devam edeceğine inandı ve dualarıyla Rabbine ulaştı.”

Program sonunda Öztekin, tasavvuf ve aşka dair soruları cevaplandırdı.