On bir ayın sultanı Ramazan bereketiyle geliyor. Sultangazi Belediyesi, Ramazan ayında dünyanın farklı coğrafyasında yaşayan Müslüman ülkeleri Sultangazi’de konuk ediyor. Ramazan ayı süresince her gece farklı bir ülkeye ev sahipliği yapacak olan Sultangazi Belediyesi iftar ve gönül sofralarında kardeşlik köprüsü kuruyor. 15 ayrı Müslüman ülkesinin katılacağı “Dünya Müslümanları Sultangazide” programında; her gece bir ülkenin sanatçıları ve yerel tatlarından oluşan iftar yemekleri yer alırken, kurulan stantlarda ise ülkelerin kendi kültürlerini tanıtma imkanı sağlanıyor.

Sultangazi Belediyesi Ramazan ayının manevi iklimini dünya Müslümanlarıyla paylaşıyor. Bu yıl düzenlenecek Ramazan etkinliklerinde, “Gelin Birlikte Olalım” temasını öne çıkan Sultangazi Belediyesi; sınırları ortadan kaldırarak dünya Müslümanları arasında gönül köprüsü kuruyor.

15 ÜLKE RAMAZAN COŞKUSUNA ORTAK OLUYOR

Sultangazi Meydanı’nda düzenlenecek Ramazan etkinliklerine Suriye, Mısır, Filistin, İran, Bangladeş, Afganistan, Kırgızistan, Tacikistan, Azerbaycan, Etiyopya, Sudan, Mali, Sierra Leone, Makedonya, Arnavutluk katılacak. Bu ülkeden gelen misafirler, Ramazan ayının coşkusunu Sultangazi ve İstanbullularla birlikte paylaşacak.

ÜLKELERİN KÜLTÜREL ZENGİNLİKLERİ SULTANGAZİ’YE TAŞINIYOR

Bu ülkelerde yaşanan Ramazan coşkusu, kültürel etkinliklere de taşınıyor. Her gece ayrı bir ülkenin Ramazan ayının manevi iklimine uygun kültürel zenginliği, kültür çadırına yansıyacak. Bu ülkelerin tanınmış sanatçıları Sultangazi’de sahne alacak. Öte yandan İftar sofraları da bu ülkelere ait yerel tatlarla zenginleştirilecek ve Ramazan ayının bereketi dünya ülkeleriyle birlikte paylaşılacak.

Sultangazi Meydanı’nda çeşitli ülkelere ait stantlarda açılacak. Stantlarda ülkelerin tanıtımına yönelik çalışmalar yapılacak. Stantlarda ayrıca ülkelerin el sanatları ve yöresel ürünler satışa sunulacak.

2. ETKİNLİK ALANI

Geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi Atatürk Bulvarı üzerinde yer alan alanda 2. kültür çadırı kurulacak. Kültür çadırında iftar saatinde verilecek yemeğinin ardından Kur’an-ı Kerim tilaveti, geleneksel Ramazan gösterileri, ezgi, şiir ve tasavvuf müziği dinletileri düzenlenecek.

ÇORBA VE LİMONATA ÇEŞMELERİ

2010 yılından itibaren hizmet veren çorba çeşmeleri, Sultangazi’nin vazgeçilmez sembolü haline geldi ve kısa sürede ülke geneline yayıldı. Bu yıl da ilçenin farklı noktalarında hizmet verecek çorba çeşmelerinden her gün 4 bin 500 kişiye sıcak çorba, ekmek ve su dağıtılacak. İftar vaktine kadar çorba çeşmesi olarak hizmet verecek çeşmeler, teravih namazı sonrasında ise limonata çeşmesi olarak düzenlenecek.

DEV ÇORBA KAZANI

Kültür etkinliklerinin gerçekleştirileceği alana dev çorba çeşmesi kurulacak. 3 ton ağırlığında ve 5 metre yüksekliğinde devasa çorba kazanı ile günde 6 bin kişiye sıcak çorba ikram edilecek. 4.20 metre eninde olan devasa çorba kazanında 65 dereceye kadar sıcak tutulabilen çorbalar, Sultangazililere su ve ekmekle birlikte ikram edilecek.

KİTAP FUARI

Ramazan ayı boyunca Sultançiftliği Merkez Cami önünde yer alan meydan, kitap fuarı olarak düzenlendi. Bir çok yayınevinin yer aldığı fuarda; dini eserlerinin yanı sıra klasik eserler ile yakın cumhuriyet tarihi ve güncel konuları ele alan kitaplar görücüye çıkacak. Ayrıca yazarların katıldığı imza günleri ve söyleşi programları da düzenlenecek.

SATIŞ STANDLARI

Ramazan Etkinlik Alanı'nda satış stantları da kurulacak. Bu stantlarda başta el sanatları ve yöresel tatlar olmak üzere çeşitli ürünlerin satışı yapılacak. Yine bu stantlarda çeşitli sivil toplum kuruluşları, tanıtımları ve çalışmalarını sunacağı stantlar yer alacak.

İHTİYAÇ SAHİPLERİ UNUTULMADI

Ramazan ayında da Sultangazi Belediyesi ihtiyaç sahiplerinin yanında olacak. 8 bin aileye gıda yardımları, Ramazan ayı boyunca artarak sürdürülecek.