2015 yılına, “merhaba” demenin heyecanı içerisindeyiz. Her yeni yıl; geleceğe dönük umutların, yeni hayallerin ve projelerin güçlü bir şekilde oluşturulduğu dönemlerdir.

Sultangazi Belediyesi olarak geride bıraktığımız 2014 yılında müjdelediğimiz önemli projelerin açılışlarını gerçekleştirdik. Bir çok projenin temellerini attık. 2015 yılı da hizmete alınacak yeni projeleri hemşerilerimizle buluşturma yılı olacaktır.

Yapımı tamamlanan hizmet binalarının açılış kurdelesini birlikte kesmenin mutluluğunu yaşayacağız. Bir çok hizmet birimini bünyesinde taşıyacak olan Hükümet Konağı’nın yapımı tamamlandı ve yeni yılda halkımızın hizmetinde olacak. Hükümet Konağı’nda; Kaymakamlık, Vergi Dairesi, İŞKUR Şube Müdürlüğü, İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Sosyal Yardımlaşma Vakfı yer alacak.

Eski Sultangazi Belediye Hizmet Binası ise Sosyal Güvenlik Kurumu’na tahsis edildi. Mülkiyeti Sultangazi Belediyesi’ne ait olan İlçe Emniyet Müdürlüğü binasında; “Sultangazi Bilim Merkezi” ile “Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Sosyal Hizmet Merkezi” faaliyet gösterecek.

600 Yataklı Devlet Hastanesi inşaatı hızla devam ederken, 75. Yıl Mahallesi’nde hayata geçirilen “Huzurevi ve Yaşlı Bakım Merkezi” hasta kabulüne başladı. “Sultangazi İlçe Sağlık Kompleksi” ile “Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi” inşaat çalışmaları ise aralıksız sürüyor.

Hoca Ahmet Yesevi Kültür Merkezi’nin yer teslimi yapılırken, bu merkez yakında ilçenin kültür ve sanat hayatının hizmetinde olacak. Yunus Emre Mahallesi’nde inşa edilen kültür merkezi de yakın bir zamanda hizmete açılacak. İlçemizin önemli eğitim kurumları arasında yer alan “Uygulama Oteli ve Turizm Meslek Lisesi” önümüzdeki eğitim döneminde öğrenci alımlarına başlıyor.

Buradan bir müjdeyi de sizlerle paylaşmak istiyorum!
Vezneciler’den Arnavutköy’e uzayacak olan yeni metro hattı, Sultangazi ilçesini de kapsıyor. Bu hattın proje ihalesi yapıldı. 2015 yılının sonlarına doğru projenin yapım çalışmalarına başlanacak.

Halkımızdan aldığımız güç ve destekle planladığımız pek çok projeyi daha hayata geçireceğiz.

Bu duygularla 2015 yılının kardeşliğin egemen olduğu; tüm vatandaşlarımızın sağlık, mutluluk, huzur ve refah içinde geleceğe yürüdüğü bir yıl olmasını temenni ediyor, aziz milletimizi ve Sultangazili hemşehrilerimi sevgiyle, saygıyla selamlıyorum