Karşılıklı saygı, sevgi ve hoşgörünün en yoğun olarak yaşandığı bir Ramazan Bayramına daha kavuşmuş olmanın mutluluğunu yaşıyoruz.

Bayramlar, insanlar arasındaki kardeşliğin, sevgi ve saygının perçinlendiği, birbirleriyle olan dargınlıklarını unutarak barıştıkları, kardeşçe kucaklaştıkları günlerdir.



Şehir yaşamının yoğun temposu içinde dostlarımızı, akrabalarımızı ve sevdiklerimizi arama fırsatı bulamayan bizlere bir nebze de olsa bu imkanı veren bayramlarımızı aramızdaki kırgınlıkları unutarak birlik ve beraberlik içerisinde geçirmeliyiz.

Sultangazi Belediyesi olarak iki farklı alanda düzenlediğimiz Ramazan etkinlikleriyle, manevi iklimi doyasıya yaşadık. Dünyanın değişik coğrafyalarında yaşayan Müslüman kardeşlerimizi bu güzel ilçemizde ağırladık. Sultangazi Meydanı’nda kurduğumuz iftar ve gönül sofralarında 15 farklı ülkeden kardeşlerimizi ve hemşehri derneklerini misafir ettik. Her gece ayrı bir ülkenin kültürel zenginliğini, Sultangazi ve İstanbullularla buluşturduk.

Atatürk Bulvarı üzerinde düzenlediğimiz etkinliklerde de yine Ramazan ayının manevi atmosferine uygun programlar düzenledik. Evlerinde iftara yetişemeyenlere ise ilçenin farklı noktalarına koyduğumuz çorba çeşmeleriyle iftar açmalarını sağladık. Teravih namazı sonrasında ise, dev çorba kazanı, limonata çeşmesi olarak hizmet verdi.

Öte yandan etkinlik alanlarında kurduğumuz stantlarda 15 farklı ülkeden misafir olan öğrenciler ve esnaf kardeşlerimiz ürünlerini satışa sundu. Sultançiftliği Merkez Cami önünde açtığımız kitap fuarı ise kitap severlerin gözde mekanı oldu. Edebiyattan sanata, bilimden dini yayınlara kadar birçok alanda kitap satışa sunuldu.

Yaptığımız bu etkinlikler ve çalışmalar ile inancı, tarihi ve kültürü bir sevinç atmosferinde buluşturduk. Ramazan ayının coşkusunu, gönüllerden gönüllere, evlerden evlere, ülkelerden ülkelere taşıdık.

Daha nice ramazanlara ve bayramlara huzur ve kardeşlik içinde kavuşmak dileğiyle, Ramazan Bayramının milletimize ve tüm İslam alemine hayırlar getirmesini niyaz ederim.