Sultangazi Belediyesi, okul öncesi çocukların ruhsal ve bedensel gelişimlerine katkı sağlayan oyuncak kütüphanelerini ilçedeki ilkokullara taşıdı. “Geleceğimi Kuruyorum” sloganı ile başlatılan proje ile 36 ilkokulda 95 ana sınıfına ahşap oyuncak kütüphaneleri kuruldu. Nene Hatun Anaokulu’unda yapılan projenin tanıtım toplantısında konuşan Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, “Çocuklarımıza çocukluklarını yaşatacak alanlar oluşturmaktan mutluyuz” dedi.

Oyuncağın tarihi insanlık kadar eski. Antik çağlardan günümüze kadar oyun ve oyuncak, çocuğu yaşama hazırlayan önemli bir eğitim aracı oldu. Sultangazi Belediyesi, okul öncesi çocukların ruhsal ve bedensel gelişimlerine katkı sağlayan oyuncak kütüphanelerini tüm ana sınıflarına taşıdı.

“Geleceğimi Kuruyorum” sloganı ile Nene Hatun Anaokul’unda kurulan oyuncak kütüphanesinin tanıtım toplantısına Sultangazi Kaymakamı Ali Uslanmaz, Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Demir, AK Parti İlçe Başkanı Suzan Dağlar Civan ile öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Demir programda yaptığı konuşmada 5 yılda Sultangazi’de yaşanan değişimlerden dolayı sevinç duyduklarını söyledi. Sultangazi’nin okul öncesi eğitimdeki sıralamasında ilk 20’lere yükselmesinden oldukça memnun olduklarını kaydeden Demir, “Eğitim her zaman en büyük derdimiz olmalıdır. Gençlerimize aydınlık bir gelecek için çıktığımız yolda bize destek olan tüm kurumlara teşekkür ediyoruz” dedi.

Programda konuşan Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, eğitime sundukları desteğin artarak devam edeceğini belirterek, çocuklara çocukluklarını yaşatacak ortamlar hazırladıkları için mutlu olduklarını söyledi. Çocukların oyuncaklarla eğlenerek öğrendiklerine dikkat çeken Başkan Altunay, “Oynamak çocukların hakkıdır. Oynayarak zihinsel dönüşümlerini sağlayacak; eğlenerek öğrenecek ve zekalarını geliştirecekler” dedi.

İlçedeki 36 ilkokulda 95 anasınıfında oyuncak kütüphaneleri kurduklarını kaydeden Başkan Altunay, şunları söyledi:

“Ana sınıfları sıralamasında İstanbul’da 38. sıradaydık. Kaymakamımız ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle yaptığımız çalışmalarla ilk 20 sıralamasına girdik. Ana sınıfında eğitim gören öğrenci sayısı ise 3 bin 850’ye yükseldi. Öte yandan ilçemize 27 yeni okul kazandırdık.”

Sultangazi Kaymakamı Ali Uslanmaz da yaptığı konuşmada eğitimin önemine vurgu yaptı. Uslanmaz, okul öncesi eğitimde 4 ay içinde gelinen noktadan memnun olduklarını söyledi. Çocukların anaokullarına getirilmesi için çalışmalar yaptıklarını kaydeden Uslanmaz, “Liselerde de anasınıfları açarak anasınıfı sayısını ve okula gelen öğrenci sayısını yüzde 100 arttırdık” dedi.

Konuşmaların ardından protokol üyeleri anasınıfı öğrencileriyle ahşap oyuncaklardan oluşan kütüphaneyi gezdi.