Uğur Demirkırdı-Mustafa Akın/İstanbul,() - FENERBAHÇE'de forma giyen ve Konyaspor'da Türkiye Ligi gol krallığı unvanı da bulunan Zafer Biryol, Süper Lig'i, Beşiktaş'ın şampiyonluğunu ve Milli Takım'ı değerlendirdi.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ve Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği (TÜFAD) İstanbul Şubesi tarafından dün düzenlenen Zorunlu Gelişim Semineri'ne katılan Zafer Biryol, düzenlenen seminerin çok önemli olduğunu belirterek, "Hem eğitim açısından çok önemli hem de eski arkadaşlarımızı görme açısından da bizim açımızdan çok çok önemli. Konuşmacılar çok rahatsız oluyor çünkü eski dostluklar burada pekişiyor. Bizim için faydalı" dedi.

"LİG'İN SON 4-5 HAFTASINDAKİ MORAL BOZUKLUĞU FENERBAHÇE AÇISINDAN KUPAYA DA YANSIDI"

Beşiktaş'ın hak ederek şampiyonluğu kazandığını belirten Zafer Biryol, "İyi futbol oynadılar. Güzel futbol oynadılar. Fenerbahçe de iyi oynadı iyi mücadele etti. Kupa finalinde de Fenerbahçe, Galatasaray'a kaybetti. Lig'deki son 4-5 haftadaki moral bozukluğu Fenerbahçe açısından kupaya da yansıdı. Hem hocasının görüntüsü hemde takımın görüntüsü. Lig'in finalini yapamayınca kupa finalini de yapmadılar. Onu da kaybettiler ve Kupayı Galatasaray aldı" şeklinde konuştu.

"MİLLİ TAKIM'DA ŞU ANDA HAZIR OLARAK CENK TOSUN'UN HARİCİNDE KİMSE YOK"

Milli Takım'da çift forvet oynayacak kadar oyuncu olmadığını söyleyen Biryol, "Şu anda hazır olarak Cenk Tosun'un haricinde kimse yok. Cenk Tosun'da Lig'e neredeyse 20 dakika ortalama ile oynadı. O yüzden kesinlikle çift forvet oynamayacak. O kadar sayıda forvetimiz yok. Tek forvet oynarsa kim oynayacak. Cenk mi? Burak mı? Burak sakatlıktan kurtulamadı bir türlü. İkisi aynı durumda olursa ben kendim Burak'ı tercih ederdim. Cenk'te çok iyi durumda ama Lig'de yeterince şansı bulamadı. Cenk'in önünde Gomez gibi bir futbolcu olduğu için. Gomez olmasaydı Cenk onu kesebilirdi. Bence ilk başta Cenk oynayacak" diye konuştu.