Uğur Demirkırdı - Mustafa Akın İstanbul,()

'Samsung Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışı'nı 47 dakika 39 saniye süre ile Ömer Tara birincilikle tamamlayan isim oldu.

Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) tarafından bu yıl 28'incisi düzenlenen 'Samsung Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışı' kıyasıya mücadelelere sahne oldu.

Asya'dan Avrupa'ya 6,5 km'lik parkurda yapılan geleneksel yarış Kanlıca'dan start aldı, Kuruçeşme Cemil Topuzlu Parkı'nda son buldu. Yarışa 49 ülkeden 1541 sporcu katıldı. 217 'si Türk olmak üzere 363 kadın yüzücü, 866'sı Türk olmak üzere 1178 erkek yüzücünün Boğaz'da yaşadığı bu eşsiz deneyimde, konuk şampiyon yüzücü Shelley Taylor-Smith de Boğazın bu zorlu parkurunda kulaç attı. Yarışma nedeniyle 4 saat deniz trafiğine kapanan İstanbul Boğazı'nda yzücülere güvenlik sebebiyle çok sayıda tekne eşlik etti. Kadın ve erkek genel klasman ile yaş aralıklarına göre 12 farklı kategoride düzenlenen bu seneki yarışta, genel klasmanda birinciliği 47 dakika 39 saniye süre ile Ömer Tara elde etti. Engelliler kategorisinde ise birinciliği Uğurcan Özer kazandı.

Erkekler

1- Ömer Tara (Türkiye) (47.39)

2- Dimitar Videnov (Bulgaristan) (49.57)

3- Arda Kip (Türkiye) (50.10)

Kadınlar

1- Nilay Erkal (Türkiye) (52. 38)

2- Deniz Güngöroğlu (Türkiye) (53. 33)

3- Ekinsu Tezel (Türkiye) (53. 34)

GENÇLİK VE SPOR BAKANI KILIÇ ULUSLARARASI KATILIM, TÜRKİYE'DE HER TÜRLÜ SPOR FAALİYETİNİN EN İYİ ŞEKİLDE YAPILDIĞINI GÖSTERİYOR

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, startını verdiği Samsung Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışı'nda basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Düzenlenen etkinliğin çok alamlı bir zamana denk geldiğini ve 2 bini aşkın sporcudan 800'ünün yabancı oluşunun önemine değinen Bakan Kılıç, Buradaki Uluslararası katılımı gerçekleştirenler, geçen hafta yaşanan girişimler sonucunda ülkemizde herhangi bir olağanüstü durumun olmadığını ve Türkiye'de her türlü spor faaliyetinin, sosyal faaliyetin gayet normal, rahat ve en iyi şekilde yapıldığını görüyorlar. Bunu anlatacaklar dedi.

SPORTİF ANLAMDAKİ ÇALIŞMALARIMIZA HİÇBİR ŞEKİLDE DURMADAN DEVAM EDİYORUZ

Türkiye'de gün içerisinde iki büyük spor organizasyonu olduğuna dikkat çeken Bakan Kılıç, Bu sabah burada kıtalararası yüzme yarışı, akşam da Edirne'de Kırkpınar finalleri olacak. Bir gün içerisinde 2 büyük spor organizasyonu. Geçen hafta Samsun'da başlayan işitme engelliler şampiyonası ve aynı zamanda 2017 işitme engelliler olimpiyatları için saat başlangıcı. Ondan önceki hafta Trabzon'da cimnastiğin yapılışı ve önümüze doğru devam edeceğimiz yarışmalar. Tabii bu arada futbolda da bazı müsabakalar olacak. Bu yaz Fransa'da Avrupa Şampiyonası yapıldı. O şampiyona Fransa'da olağanüstü halin ilanından sonra yapıldı. Dolayısıyla biz de Türkiye'de bütün çalışmalarımıza aynı şekilde devam ediyoruz. Hiçbir değişiklik yok. Bütün sportif programlar devam ediyor. Önümüzdeki haftadan itibaren sporcularımız Rio'ya gidecek. Olimpiyatlara katılıp orada Türkiye'yi temsil edecekler. Şu anda son rakamlar 21 branşta katılım sağladık. Bu, branş anlamında Türkiye tarihindeki en yüksek katılımdır. Sporcu sayımızla katılmayı hak eden 110 sporcu ama Uluslararası kurallar gereği 103 sporcumuz yarışmalara katılabilecek. Sportif anlamdaki çalışmalarımıza hiçbir şekilde durmadan devam ediyoruz diye konuştu.

GENÇLİĞİMİZ GELECEĞİNE, ÜLKESİNE, MİLLETİNE, MİLLİ İRADEYE SAHİP ÇIKTI

Türk gencinin ülkesine, geleceğine, devletine, milletine ve milli iradeye sahip çıktığını söyleyen Bakan Kılıç şöyle konuştu Bu olayları bir kenara koymuş durumda olduğumuzu düşünüyorum. Milletimiz bunu bir kenara koydu. Sayın Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımızın duruşuyla, milletimizden istedikleri çağrıya karşılık verilen cevap ortadadır. Biz şu anda demokrasi nöbetlerimize devam ediyoruz. Bu da bir demokrasi nöbeti. Boğazdaki bu yarış, akşam yapılacak faaliyetler ve devam edecek olan tüm sportif ve sosyal faaliyetler. Bunlarda hiçbir aksaklık olmayacak ama dediğim gibi gençliğimiz geleceğine, ülkesine, milletine, milli iradeye sahip çıktı.

KESİNLEŞEN KARARLAR DOĞRULTUSUNDA BİZİM DE BAZI DEĞERLENDİRMELERİMİZ OLACAKTIR

UEFA Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turunda Fenerbahçe ile Monaco arasında yapılacak mücadeleye Türk taraftarların alınmayacağının açıklanması yönündeki bir soruya Bakan Kılıç, Bunları değerlendiriyoruz. Son durumun ne olduğunu gördükten sonra bizim de bir değerlendirmemiz olacak. Monaco yönetiminin bir takım garantiler istediğini duyduk. Bir takım cevaplar verdik. O cevapların içerisinde kendilerine şunu da hatırlattık, Fransa 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası, olağanüstü halin devamı altında gerçekleştirdi. Paris'in sokaklarında ağır silahlı güvenlik görevlilerinin görev yaptığı bir durumda gerçekleştirildi. Bu tip durumlarda Uluslararası camianın her zaman demokrasiye ve hukuka inanan, herkesin birlik ve beraberlik içerisinde olması gerekir. Bütün uluslararası camiadaki dostlarımıza bunu hatırlatıyorum. Son alınan ve kesinleşen kararlar doğrultusunda bizim de bazı değerlendirmelerimiz olacaktır şeklinde cevap verdi.