Tolga YILDIRIM/ANTALYA, () – ANTALYASPOR Antrenörü Yusuf Şimşek, 7 maç men cezasının çok ağır bir karar olduğunu ve gereken yerlere başvuru yapacaklarını söyledi. Şimşek, “Çok üzgünüm. Ceza beni çok etkiledi. 4 maçı da maçtan sonra soyunma odasına girdim diye vermişler. Yemin ediyorum, 2 çocuğum var, aklımın ucuna bile gelmedi oraya girip ceza alacağım” dedi.

Antalyaspor Antrenörü Yusuf Şimşek, Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK) tarafından Kasımpaşa maçında hakeme yönelik hakaret ile idari tedbirli olmasına rağmen soyunma odası koridorunda bulunduğu için kendisine verilen 7 maç men cezasına çok üzüldüğünü söyledi. Kararı duyduktan sonra şok geçirdiğini dile getiren Şimşek, gerekli itirazları yapacaklarını belirtti. Hayatında ilk defa bu kadar büyük acı hissettiğini vurgulayan Şimşek, takımını yalnız bırakacak olmasının kendi adına hoş olmadığını kaydetti.
'BANA BÜYÜK BİR CEZA OLDU'
Ülke futboluna 20 yıldır katkı sağlamaya çalıştığını anlatan Yusuf Şimşek, “Ben dışarıda ceza almadım. Takımımız için aldım. Takımım galip gelmesi, mağlup olmaması için kenarda mücadele ettim. Affedilir tarafı yok, yapmamam gerekiyordu. Çok ağır bir karar, gereken yerlere başvurumuzu yapacağız. İnşallah, değerli büyüklerimiz tekrardan gözden geçirirler. Bu vesileyle bana büyük bir ders oldu. Bundan sonra hiçbir şekilde ne hakemlerle ne rakiplerle bir diyalogum olur. Bana büyük bir ceza oldu” dedi.
‘ÇOK ÜZGÜNÜM’
PFDK tarafından hakeme itirazdan 3 maç, soyunma odası koridorunda bulunduğu için de 4 maç men cezası aldığını hatırlatan Şimşek, şunları söyledi:
“Çok üzgünüm. Ceza beni çok etkiledi. 4 maçı da maçtan sonra soyunma odasına girdim diye vermişler. Yemin ediyorum 2 çocuğum var. Aklımın ucuna bile gelmedi oraya girip ceza alacağım. Takdir onların, kimse çocukların üzerine yemin etmez ben de asla etmem ama gerçekten maçın stresiyle aklıma gelmedi. Bunu savunmamda da yazacağım.”
‘SEZONUN EN İYİ FUTBOLUNU OYNADIK’
Kasımpaşa maçında futbolcularının sezonun en iyi futbolunu oynadığını değinen Şimşek, takımın gidişatından memnun olduğunu dile getirdi. Şimşek, Sivasspor maçındaki beraberliğe sevindiğini ancak, Kasımpaşa maçında kazanılan 1 puana sevinemediğini söyledi. Şimşek Bursaspor ile önemli bir maç oynayacaklarını Lazaravic’in cezası nedeniyle forma giyemeyeceğini de sözlerine ekledi.

Antalyaspor’un Bursaspor maçı hazırlıklarına başladığı antrenmanda futbolcular, koşu ve ısınma hareketleri yaptı. Antalyaspor’da Eto’o ve çok sayıda oyuncusunun izinli olması nedeniyle katılmadığı antrenman, yaklaşık 1 saat sürdü.

FOTOĞRAFLI