ALANYA'da düzenlenen 'Sezon Açılışı Yol Bisikleti Yarışları'nın 2'nci gününde erkeklerde Torku Şekerspor'dan Muhammed Atalay, kadınlarda Karaman Gençlikspor'dan Semra Yetiş birinci oldu.
Alanya Sezon Açılışı Yol Bisikleti Yarışları'nın startı dün sabah Kaymakam Hasan Tanrıseven tarafından verildi. İlk gün Alanya- Gazipaşa arasında yapılan yarışlarda yıldız erkek A kategorisinde Serhat Mercan, yıldız erkek B kategorisinde Abdülsamet Çekirdek, genç erkekler de ise Batuhan Özgür ilk sırayı aldı.
Yarışların 2'nci günü ise bu sabah saat 09.00'da büyük erkekler startı ile başladı. Yarışa katılan 88 sporcu, yağmur ve rüzgar nedeniyle parkurda zor anlar yaşadı. 119 kilometrelik yarış sonunda erkeklerde ilk 3 sırayı Torku Şekersporlu bisikletçiler paylaştı. Muhammed Atalay 02.49.06 süreyle 1'inci, Bekir Baki Akırşan 02.49.07 süreyle 2'nci, Nazım Bakırcı aynı süre ve tekerlek farkıyla 3'üncü oldu.
Büyük kadınlarda ise yarış saat 13.00'de başladı. 10 sporcunun katıldığı bu yarışta da kürsüye çıkmak için kıyasıya mücadele yaşandı. 85 kilometrelik yarış sonunda Karaman Gençlikspor'dan Semra Yetiş 01.56.51 süreyle birinciliği, Kocaeli Brisaspor'dan Cansu Türkmenoğlu aynı süre ve tekerlek farkıyla 2'nciliği, Sakarya Telekomspor'dan Ayşenur Turgut 01.56.52 süreyle 3'üncülüğü elde etti.
Bisiklet Federasyonu Merkez Hakem Kurulu Başkanı Şükrü Aydın, 2015 takvimindeki ilk yarışı Alanya'da yaptıklarını söyledi. 9 kategoride düzenlenen yarışlara toplam 420 sporcunun katıldığını aktaran Aydın, "Hava şartları ne kadar zorlasa da yarışa devam ediyoruz. Ufak tefek kazalar oldu ancak ağır yaralanmalar olmadı. Yağmur ve rüzgara karşı sorunsuz bir yarış yapıyoruz" dedi.
2016 Yaz Olimpiyatları'na katılacak milli sporcu sayısının belirlenmesi için düzenlenen yılın ilk puanlı yarışının Alanya'da gerçekleştirildiğini dile getiren Aydın, "Bu yıl 31 Mayıs'a kadar düzenlenecek yarışlarda toplanacak puanlara göre olimpiyatlara sporcu göndereceğiz. Yol yarışları bugün tamamlanacak. Cumartesi ve Pazar günü kriteryum (şehir içi) yarışları yapılacak" diye konuştu.

FOTOĞRAF