PTT 1'inci Ligi'nde yeni teknik sorumlusu Ayhan Akman yönetiminde çıktığı ilk karşılaşmada Orduspor'u farklı yenen Karşıyaka, bu hafta hem Gaziantep Büyükşehir Belediyespor'u, hem de deplasman fobisini yenmeye çalışacak.
Ligde Samsunspor ve Şanlıurfaspor'un puan kaybetmesiyle 2 haftalık aranın ardından play off hattına dönen Karşıyaka, cumartesi günü konuk olacağı rakibini 10 yıldır dış sahada hiç yenemedi. Yeşil kırmızılı ekip, 2005-06 sezonundan beri Gaziantep'te oynanan 9 maçta 2 beraberlik, 7 yenilgi elde etti. İzmir temsilcisi bu maçların 7'sinde gol bile atamadı.
Bu sezon iç sahada 11 maçta 6 galibiyet, 3 beraberlik, 2 yenilgiyle başarılı bir performans ortaya koyan Karşıyaka, gurbette ise yokları oynadı. Toplam 11 deplasman maçında 3 galibiyetle yetinen Karşıyaka, dış sahada 29 Kasım'da Manisa'da oynanan Altınordu randevusundan bu yana 3 puana hasret.
Gaziantep Büyükşehir Belediyespor'a İzmir'de de şansı tutmayan Karşıyaka, sezonun ilk yarısında ev sahibi olduğu mücadeleyi 5-2 kazanarak rakibine karşı 7 yıllık galibiyet hasretine son vermişti. Ayhan Akman ise bu konuda, "Play off'a kalmak için deplasman fobisini yenmemiz şart" dedi.