İspanya Kral Kupası Çeyrek Finali'nde Barcelona ile karşı karşıya gelen Atletico Madrid'de milli oyuncumuz Arda Turan'ın yan hakeme attığı ayakkabı İspanya'da sosyal medyada en fazla tartışılan konu oldu. İspanyollar halen bu olayın şokunu yaşıyorlar. Karşılaşmanın 47. dakikasında rakibi ile girdiği ikili mücadelenin ardından faul beklerken, orta hakemin düdük çalmaması üzerine sinirlenen milli futbolcumuzun ayakkabısını çıkartarak yan hakeme fırlatması sosyal medyada " top trend" oldu.

Arda'nın bu hareketini onaylamayan binlerce İspanyol oyuncumuzun kramponlu ile ilgili çeşitli parodiler yayınladı. Ülke televizyonları ise bu görüntüyü defalarca yayınlayarak Arda Turan'ın sarı kart alarak hafif bir ceza ile kurtulduğuna yer verdiler. Televizyonlarda yayınlanan spor programlarında bu hareket en fazla tartışılan konuların başında geldi.

Gazetelerde yapılan yorumlarda ise ayakkabı fırlatmanın bazı bölgelerde normal olduğu hatırlatarak Arda'nın bu hareket ile modaya uyduğu belirtildi. Milli futbolcumuzun attığı ayakkabının yan hakeme isabet etmemesinin bir şans eseri olduğuna değinen gazeteler aksi halde Arda'nın en az 3 ay ceza alabileceğine dikkat çektiler.