Aynur Tattersall- Wimbledon-

Wimbledon Tenis Turnuvası'nda tek erkeklerde Arjantinli tenisçi Juan Martin Del Potro , İsviçreli Stanislas Wawrinka'yı mağlup ederek , üçüncü tura yükseldi.

İngiltere'nin başkenti Londra'da düzenlenen ve sezonun üçüncü Grand Slam turnuvası olan Wimbledon Tenis Turnuvası'nın beşinci gününde , tek erkeklerde yüz atmış beşinci sırada bulunan Arjantinli tenisçi Juan Martin Del Potro, dördüncü sırada bulunan İsviçreli Stanislas Wawrinka'yı 3-1 mağlup ederek üçüncü tura adını yazdırdı.

Uzun bir sakatlık dönemi yaşayan Del Porto , ilk setin başında , İsviçreli tenisçi karşısında hiçbir varlık gösteremeyerek 4-1 geriye düştü. Wawrinka'nın hızlı hücumları karşısında tutunamayan Arjantin' li tenisçi , ilk seti sadece 27 dakikada 6-3 vererek , oyunda 1-0 geriye düştü .

İkinci sette farklı bir oyun sergileyen Del Porto , birinci servis oyunlarındaki başarı yüzdesini arttırarak , oyuna ağırlığını koydu ve skorda 4-1 öne geçti . Wawrinka'nın uzun çapraza attığı topları , backhand slice vuruşlar ile oyunda tutan Arjantin'li tenisçi , bu uzun rallilerden galip çıkarak ikinci seti 6-3 aldı ve durumu 1-1 ' e getirdi .

Üçüncü sette , basit hatalar yapmaya başlayan Wawrinka, servisini kırdırarak oyuna 1-0 geride başladı. Oldukça çekişmeli geçen bu sette skorun 6-6 ' ya gelmesiyle sonucu Tie-Break belirledi ve uzatma oyununu 7- 2 alan Del Potro 7-6 kazandı ve setlerde 2-1 öne geçmeyi başardı .

Dördüncü set , karşılıklı servis oyunları kazanılarak başladı ve skor 3-3 ' e taşındı. En kritik anlarda oyunu , backhand slice vuruşları ile kontrol altına alan Del Porto , Wawrinka'nın yaptığı basit hatalar da eklenince son seti 6-3 alarak , oyunu da 3-1 kazandı.

Son iki senedir üç kez üst üste sakatlık geçirererk turnuvalardan uzak kalan Del Potro , 2 saat 44 dakika süren maçı , 6-3 , 3-6 , 7-6 ( Tie-Break 7-2 ) ve 6- 3 sonuçlarla 3-1 kazanarak , adını üçüncü tura yazdırmış oldu .