Çevre ve SokakHayvanları Derneği Başkanı Fatma Balkanlı, Fenerbahçeli kaleciye özür için bir sokak köpeğini evlat edinmesini önerdi. Volkan Demirel’in, Felipe Melo’ya yönelik sözleri hayvan hakları savunucularını kızdırdı. Fenerbahçeli kaleciye tepki yağdıran hayvan severlerin açıklamaları şöyle:
Hülya Yalçın (İstanbul Barosu Hayvan Hakları Öğretim Üyesi): “Bir futbolcunun bu kadar rahat tavırla bir canlının zehirlenmesini istemesini kınıyorum. Duyduğumda şok oldum. Fenerbahçe Kulubü medeni şekilde bu açıklamayı kınayarak içlerindeki çürük elmayı temizlesin. Bu şahsın söylediği sözlerden dolayı sokak köpekleri adına yardım yaparak özür dilemesini istiyoruz. Bu aslında toplumsal şiddettir. Resmi bir kurumdan bir diğer canlının zehirlenmesini istemek kanunen suçtur. Suç olanı doğal bir şeymiş gibi istiyor. Bu gerçekten çok korkunç. Sportmenliğe aykırı açıklamalarından dolayı cezalandırılması gerekiyor.”

Fatma Balkanlı (Çevre ve Sokak Hayvanları Derneği Başkanı): “Bu kadar sığ mesaj verilebilir mi? Psikolojisi düzgün, iyi bir eğitim almış bir insan kalkıp topluma böyle bir mesaj veremez. O anda hakikaten aklı dengesi yerinde değildi herhalde. Ben de bir Fenerbahçeliyim. Çok tahlisiz bir konuşma. Çok üzgünüm. Trafik ışıklarına bile saygılı hayvanlar. Ama insanlar onların yaşamlarına saygılı değil. Ben ona ceza olarak diyorum ki; öyle sosyal medyadan mesaj vermekle olmuyor, gidecek bir barınağa orada özürünü yapacak. Derneklerle görüşüp, mama yardımı yapacak ve bir sokak köpeğini evlat edinecek. Bunları taraftarına örnek olmak adına yapsın. Ancak onu öyle affedebiliriz. Bunları kulübün idarecilerine de söyleyeceğim. Yoksa Volkan Demirel hakkında cezai işlem başlatacağız.

Timur Ugam (Hayvan Hakları Fedarasyonu Temsilcisi): “Kendisinden derhal özür dilemesini istedik. Mağdur hayvanlar için söylediği bu söz hiç yakışık almadı. Başkasına hakaret etmek için hayvan kelimesinin kullanılmasına bile karşı olduğumuz ilkeler çerçevesinde çalışan fedarasyon olarak elbette bunu protesto ediyoruz. Kendisiyle ilgili savcılığa suç duyursunda bulunuyoruz. Fenerbahçe Kulubü ve Futbol Fedarasyonu’na da gerekli cezaların verilmesi için dilekçe gönderildi. Kendisini affettirmesi için, sokak hayvanlarının korunması adına çağrı yapmasını ve bununla ilgili çalışmasını, girişimde bulunmasını istiyoruz.”

Üç maç ceza için başvuru
Hayvan Hakları Federasyonu Başkanı (HAYTAP) Nesrin Çıtırık, Volkan Demirel’e en az 3 maç ceza verilmesi için Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’na başvurduklarını açıkladı. Fenerbahçeli kalecinin cezalandırılmasını isteyen Çıtırık, “Sokaklarda yaşam mücadelesi veren sahipsiz ve çaresiz sokak köpekleri için, ‘katliam ve ölüm teşviki’ içeren bu söyleminden dolayı, Volkan Demirel’e Disiplin Talimatı’nın 39. maddesine göre 3 maçtan men cezası’ verilmesini talep ediyoruz” dedi.
(Esengül Demirbaş/ Milliyet)