MURATBEY Uşak Sportif Yönetim Kurulu, pazar günü İzmir'de Pınar Karşıyaka ile oynadıkları Spor Toto Basketbol Ligi maçında çıkan olaylara ilişkin yazılı açıklamada bulundu.
Karşıyaka yönetiminin  kendilerini suçlayan beyanlarını kaygı ve endişe ile takip ettiklerini ifade eden Uşaklı yöneticiler, "Maçın ısınma anından bitimine kadar oyuncularımıza ve teknik ekibimize yönelik küfürlü tezahürat ve fiziki saldırılar sonunda yapılan açıklamaları trajikkomik olarak izlemekteyiz. Takım kaptanımız Mesut Ademoğlu'na yapılan saygısızlıkları kendimize yapılmış olarak kabul etmekteyiz. Basın toplantısı odasına giderken antrenörümüz Ozan Bulkaz'a yapılan saldırıyı da kınıyoruz. Hocamız toplantıyı kapı kilitli olduğu için yapamamıştır. Karşıyaka'nın 'Ozan Bulkaz kendi isteği ile toplantı yapmamıştır' ifadesi gerçeği yansıtmamaktadır" cümlelerini kullandı. Protokol tribününde Karşıyaka eski yönetici Gökhan Şensan'ın maç boyunca el kol hareketlerinde bulunuğunu ve yerinden kalkarak benche kadar geldiğini belirten Uşaklı yöneticiler, "Gökhan Şensan hem kendi taraftarını tahrik etmiş, hem de kaptanımıza, teknik ekibimize ağıza alınmayacak küfürler etmiştir. Şensan'ın takım mensuplarını ve oyuncularını tehdit etmesini ve aynı şahsın kardeşinin soyunma odamızın önüne kadar gelip olay çıkartmasının sorgulanmasını istiyoruz. Türkiye Basketbol Federasyonu'nun hangi yetkisi ile bu kişilerin akredite edildiğini merak ediyoruz. Takım menajerimiz Fatihhan Erdoğan'ın son atış sırasında yerinden kalkarak oyuncularına küfrettiğini söyleyen Karşıyaka Basketbol Şube yöneticileri futboldan geldikleri için sanırım box out kelimesini yanlış anlamışlardır" açıklamasını yaptı.  Karşıyaka'da futbol terörünü andıran olayları basketbol sahalarında asla görmek istemediklerini belirten Uşak Sportif yönetimi şu ifadelere yer verdi:
"Bundan sonra salonlarda ve Karşıyaka deplasmanında hiçbir takımın ve hakemin bu olaylara maruz kalmasını istemiyoruz. Muratbey Uşak Sportif Basketbol Kulübü olarak tek amacımız şehrimizde basketbol sporunu sevdirmek ve basketbolu yaymaktır. Ligden düşmek ya da sportif başarıyla ilgili kaygımız olmadığını ve istenildiği takdirde takımımız faaliyetlerini durdurabileceğimizi belirtmek istiyoruz. Bazı basın organlarında olayların çarpıtılarak verilmesi medya etiğine sığmadığını ve gerekli hukuksal hakkımızın kullanacağını belirtmek isteriz. Sahada adalet dağıtmakla sorumluluğu olanlar da, Euroleague oynayan 5 milyon TL ortalama bütçeli bir takımı mağlubiyetten kurtararak iyilik yapmadıklarını ve etik dışı davrandıklarını bilmeliler."