Kadir ÇETİNÇALI/İSTANBUL, () - GALATASARAY Kulübü Başkanı Ünal Aysal, sarı kırmızılı kulübün olağanüstü divan kurulu toplantısında yaptığı konuşmada, geçen yıl görevden alınan teknik direktör Fatih Terim'in isminin yerine "Birinci teknik direktör" ifadesini kullandı.

Ali Sami Yen Spor Kompleksi Türk Telekom Arena'da gerçekleştirilen divan kurulu toplantısında konuşan Aysal, Divan Kurulu üyelerinden üç konuda yetki talebinde bulunduklarını, bazı üyelerde endişeler belirlendiğini belirterek, "Riva konusu ve diğer gayrimenkuller konusunda ciddi yanlış anlaşılma var. Biz hiçbir zaman gayrimenkulü satma niyetinde değiliz. 13 Nisan 2014'teki genel kurulda ben bunları anlatmıştım. Aslına bakarsanız, 3.5 senedir satış yetkimiz var, ancak satmadık. Zaten böyle bir niyetimiz de yok. Gayrimenkullerimiz orada duruyor, 300 milyon Dolar borcumuz duruyor. Borcu birazcık azaltıyoruz, sonrasında tekrar köpürüyor. Üç senede bu borçların maliyeti 81.4 milyon Dolar civarında. Bu borcu ne kadar taşıyabiliriz, ben bunu taşımak istemiyorum. Gayrimenkullerimizin değerini kaybetmeden artı değer katarak, borçlarımızı aşağıya çekip kulübü yaşayabilir kulüp havasına sokmak istiyoruz" diye konuştu.

Kulüpler olarak önümüzdeki dönemde daha zorlu dönemlere gireceklerini ifade eden Aysal, "Bunun için süratle banka borçları ve piyasa borçlarından kurtulmamız gerekiyor. Sportif gelirle bunu ödeyemiyoruz. Elimizdeki varlıkları değerlendirerek bunu ödeyebiliriz. Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO) modelini önerdim. Projelendirme ile menkulün değeri artıyor. Gayrimenkulün değerini içeride tutup, aradaki kar farkı ile borçları ödemek istiyoruz" dedi.

Başkan Ünal Aysal, görevi devraldığı gün borcun 328 milyon Dolar olduğunu, bugün ise alacak verecek borç farkının 338 milyon Dolar olduğunu ve sadece 10 milyon Dolar borcun arttığını kaydetti.

Ünal Aysal, göreve başladıkları dönem içinde stat isim geliri, forma reklam geliri, stat koltuklarının gelirlerinin o zamanki durum içinde kullanıldığını ifade etti. Aysal, göreve geldikleri günden bu yana daha fazla borçlanmadan başarıyı yakalamayı istediklerini dile getirdi.

Başkan Aysal, Basketbol A.Ş kurma konusunda da yetki istediklerini kaydetti.

TERİM'İN İSMİNİ ANMADI

Ünal Aysal, transfer döneminde yapmış olduğu harcamalar konusunda ise geçtiğimiz yıl görevinden alınan Fatih Terim'in ismini anmaması ise dikkat çekti. Aysal, "Birinci teknik direktörümüzün döneminde 102 milyon Dolar, Mancini döneminde 22 milyon Dolar, Prandelli döneminde 19 milyon Dolar parayı transfere harcadık" derken, "Fatih Terim" yerine "Birinci teknik direktör" ifadesini kullandı.