Ergin KARATAŞ/VENEDİK, () - KARŞIYAKA taraftarları Avrupa'da sezonun en önemli deplasmanında takımlarını yalnız bırakmadı. Maç için İzmir'den gelen taraftarlar ve çevre ülkelerde yaşayan onlarca yeşil-kırmızılı, Venedik'e akın etti. Taraftarlar, maç öncesi Karşıyaka Başkanı Mutlu Altuğ ve yöneticilerle birlikte Venedik'in dünyaca ünlü kanal ve meydanlarını tezahüratlarla inletti.
YEŞİL-kırmızılı taraftarlar, Pınar Karşıyaka kafelesini salon girişinde tezahüratlarla karşılayıp moral aşıladı. Karşıyakalılar, Venedik sokaklarında ve salonda üzerinde Atatürk'ün resminin olduğu, 'Yolun yolumuz' yazılı yeşil-kırmızı pankart açtı. Taraftarın 16 Nisan'daki referandum öncesi açtığı, 'Venedikli Kaf-Kaflar da HAYIR diyor' pankartı da dikkat çekti. Taraftarlar, salonda İzmir Marşı'nı söyleyip, 'Mustafa Kemal'in askerleriyiz' diye bağırdı.
İZMİR temsilcisinde Başkan Mutlu Altuğ, Basketbol Şube Sorumlusu Serdar Işıldar, 2. Başkan Yener Eyüboğlu, yöneticilerden Serhat Bayülken de zorlu deplasmanda takımın yanındaydı. Altuğ ve yöneticiler, karşılaşmayı tribünde taraftarlarla birlikte izledi.
MAÇIN oynandığı Palasport Taliercio'yu tıklım tıklım dolduran Venedikli taraftarlar, 1571 yılında Osmanlı Devleti ile aralarında dönemin Venedik Cumhuriyeti donanmasının da yer aldığı Haçlılar arasında yapılan İnebahtı Deniz Savaşı'na atıfta bulunan pankartlar açtı. Ev sahibi taraftarların Yunan bayrakları da salladığı görüldü.