TERRACİNA, () - 2014 Class 1 Powerboat Dünya Şampiyonası İtalya Grand Prix birinci ve ikinci yarışları bu hafta sonu Terracina'de koşuldu.

Dünyanın en hızlı teknelerinin yarıştığı şampiyonaya 12 takım katıldı. 2014 yarış sezonunun en zor parkurlarından biri olan İtalya yarışları bu hafta sonu izleyenlerin adrenalin seviyelerini zorladı. Birinci yarışı dördüncü olarak bitiren Relekta Zabo Işıklar Takımı gösterdiği performans ile rakiplerine zor anlar yaşattı. Yarışın ikinci günü bir önceki güne göre daha da hızlanan tekneler kıyasıya rekabet içine girdiler. 10 LFF, başarılı bir start alarak ilk turda rakipleri ile arasındaki farkı açtı. Yarışın nefesleri tutturan rekabeti Team Abu Dhabi ve Zabo Işıklar arasında yaşandı. Yarışın sonlarına doğru teknik sorun yaşayan 3 Victory takımı, yarıştaki pozisyonunu koruyamadı ve 12. sırada yarışı sonuncu olarak tamamlayabildi.

UĞUR IŞIK TÜRKIYE'YE İKİ KUPA İLE DÖNÜYOR

Saliselerle yarışan takımlardan yarışı birinci bitiren 10 LFF10 ile L.Formilli Fendi - G.Carpitella, ikinci bitiren 91 Zabo-Işıklar ile Uğur Işık - C.Zaborowski ve üçüncü bitiren ise 74 New Star - Poliform ile G.Cappellini - M.Kitashev oldu.

Avrupa Şampiyonası'nda da ikinciliği yakalayan Relekta Zabo Işıklar takımı bu hafta sonu iki kupa ile birden eve dönecek.

ABU DABİ YARIŞLARI ŞAMPİYONU BELİRLEYECEK

Uğur Işık, İtalya yarışlarından aldığı puanlar ile genel puanlamada 55 puan ile Dünya şampiyonluğuna bir adım daha yaklaşmış oldu. Bir sonraki yarış 3-5 Aralık'ta Abu Dabi'de koşulacak.

Class 1 Powerboat Dünya Şampiyonası'nda Türkiye'yi başarı ile temsil eden Uğur Işık yarış sonrası yaptığı açıklamada, "Bu hafta sonu koşulan yarışlar ile Dünya ikinciliğimizi garantilemiş olduk ama hedefimiz Dünya Şampiyonluğu. Aralık'ta Abu Dabi'de koşulacak yarışlar ilk üçte olan tüm takımlar için çok önemli. Abu Dabi parkuru iyi bildiğimiz ve yarışmaktan keyif aldığımız bir yarış. İyi bir performans ile Dünya şampiyonu olacağımızı düşünüyoruz. Yarış boyunca bizi destekleyen herkese ve Türk basınına çok teşekkür ederiz" dedi.

İlk 4 yarış sonunda toplam 55 puana ulaşan 91 numaralı tekne ile yarışan Zabo - Işıklar takımının başarılı pilotları Uğur Işık ve Christian Zaborowski sezonun son yarışında hedeflerinin Dünya şampiyonluğu olduğunu söyledi..

Genel puan durumu:

1 - 3 Victory 69

2 - 91 Relekta-Zabo-Isiklar 55

3 - 74 New Star - Poliform 41



Class 1 Powerboat Dünya Şampiyonası İtalya Grand Prix 2. Yarışı sonuçları:

1 - 10 LFF10 20

2 - 91 Relekta-Zabo-Isiklar 15

3 - 74 New Star - Poliform 12