UEFA, aralarında Bursaspor'un da dahil olduğu 4 kulübü, UEFA Finansal Kontrol Komitesi'nin yargılama birimine gönderdi.
UEFA Finansal Kontrol Komitesi Başkanı Umberto Lago, 2014-15 sezonunda UEFA Avrupa Ligi elemelerine katılma hakkı elde eden 4 kulüp hakkındaki dosyayı komitenin finansal yargılama birimine gönderdiklerini açıkladı. Bu konudaki açıklama, UEFA'nın internet sitesinde yer aldı. UEFA, Bursaspor'un yanı sıra Litvanya'dan Ekranas, Romanya'dan Cluj ve Astra Giurgiu kulüplerinin geçen 30 Haziran- 30 Eylül tarihlerini kapsayan gözetimi sürecinde gereken koşulları yerine getiremedikleri, vergi borçlarını, diğer kulüplere ve çalışanlarına ödemelerini uzun süre geciktirdikleri iddiasıyla hazırladıkları dosyaları yargılama birimine taşıdığı ifade edildi. Yargı kararının bu yılın sonuna kadar verilmesi bekleniyor.
BAŞKAN BÖLÜKBAŞI NE DİYOR?
Bursaspor Kulübü Başkanı Recep Bölükbaşı, UEFA'nın bu girişini  muhabirine değerlendirirken soruşturmadan geçtiklerini doğruladı. Bölükbaşı, şöyle dedi:
"Gecikmiş borçların ödenmemesi ile ilgili bir durum var. 31 Ocak tarihine kadar ödememizi istediler. 1 milyon 191 bin Euro bu bedel. Ödemeyi yaptık. Bu ödeme geçtiğimiz sezon Bangura, Sestak gibi futbolcuların alacakları. UEFA'ya yazımızı yazdık herhangi bir Avrupa'dan men cezası söz konusu değil. Belki para cezası olabilir. Herşey kontrolümüzde."