MİLANO, () - GAZPROM'un yürüttüğü uluslararası sosyal sorumluluk projesi "Dostluk İçin Futbol" kapsamında düzenlenen 4. Uluslararası Çocuk Forumu İtalya'nın Milano kentinde yapıldı.

4. Uluslararası Çocuk Forumu'na bu yıl Afrika, Asya, Avrupa ve Güney Amerika kıtalarından, aralarında Türkiye'nin de bulunduğu 32 ülkenin genç oyuncuları katılırken, "Dokuz Değer Kupası"nın sahibi de Bayern Münih oldu. Dostluk İçin Futbol projesi, genç futbolunun geliştirilmesini ve gençler arasında farklı ülke ve milletlere saygının teşvik edilmesini amaçlıyor.

Forumun katılımcıları, Dostluk İçin Futbol Projesi Küresel Elçisi Franz Beckenbauer, Schalke 04 oyuncuları Maximilian Meyer, Leon Goretzka, Michel Salgado ve UEFA'nın forum elçisi ile bir araya geldi. Konuklara, Dostluk İçin Futbol projesi ile eşitlik ve saygının uluslararası sembolü haline gelen mavi-yeşil bileklikler takdim edildi.

Her yıl sosyal sorumluluk alanında yüksek başarılar kazanan bir profesyonel futbol kulübüne verilen Dokuz Değer Kupası da Bayern Münih'in oldu. Dostluk İçin Futbol projesinin katılımcıları, engelli çocuklara sağladığı destekler, sağlık alanında farklı ülkelerden çocuklara yönelik girişimleri ve ihtiyaç sahiplerine yardım etmesi sebebiyle Bayern Münih'i kupaya layık gördü.

Forum'un sonunda, Dostluk İçin Futbol Uluslararası Sokak Futbolu Turnuvası'nın final maçı oynandı. Bu yıl Türkiye'yi Beşiktaş'ın temsil ettiği turnuvanın büyük ödülünü, Slovenya'nın Maribor takımı evine götürdü. Katılımcılar ve konuklar, bir anlamda projenin marşı haline gelen "Larger Than Life" şarkısını hep birlikte söyledi. Her yıl olduğu gibi tüm katılımcılar, forumun ardından Milano'da UEFA Şampiyonlar Ligi Finali'ni izledi.

Forumun etkinliklerini dünyanın önde gelen basın kuruluşlarından 200'ün üzerinde gazetecinin yanı sıra, katılımcı ülkelerden gelen ve Uluslararası Çocuk Basın Merkezi'nde görev yapan 12-14 yaş arasında "genç gazeteciler" de takip etti.

Gazprom Yönetim Kurulu Başkanı Aleksey Miller, "Dostluk İçin Futbol projesine 32 ülke katılıyor. Aralarında Suriye, Türkiye, Ermenistan ve Azerbaycan da var. Projenin katılımcı sayısı her yıl arıyor. Bu da, kültür ve gelenek farkı gözetmeksizin tüm çocuklar için barış ve dostluğun birinci sırada geldiğini gösteriyor. Çocuklar yalnızca birbirine saygı göstermeyi öğrenmekle kalmıyor, aynı zamanda temel insani değerlerin birer elçisi oluyor. Dostluk İçin Futbol projesi de, bu noktada onlara yardım ediyor. Ortak gayretlerimizle, dünyayı daha iyi bir yer haline getirebileceğimizden eminim" dedi.

Franz Beckenbauer, "Tüm toplumların iyiliği için önemli olan temel insani değerleri teşvik eden Dostluk İçin Futbol programına, küresel elçi sıfatıyla yıllardır destek veriyor olmaktan memnuniyet duyuyorum. Bu sebeple, Dostluk İçin Futbol programının ve hedeflerinin vücut bulduğu ödülün Bayern Münih'e verilmesi benim için özel bir mutluluk kaynağı. Dokuz Değer Kupası, dünyadaki en açık fikirli insanlar, yani çocuklar tarafından verilen bir ödül. Bu da kupayı her kulüp için özellikle değerli kılıyor" dedi.