Mustafa KÖPRÜLÜ / İZMİR, ()- TÜRKİYE Futbol Federasyonu'nun (TFF) Genç Futbolcu Teşvik Sistemi'ne göre yaptığı hesaplamada, Spor Toto 3. Lig'de mücadele eden Altay'ın, profesyonel liglerdeki 127 takım arasında gençlere en fazla forma şansı veren kulüp olduğu tescil edildi.
Yönetim, "Kulübümüz bu sisteme göre ortalamadan yaklaşık 3 misli daha fazla puan topladı. 1914 yılından günümüze dek yetiştirici kulüp olma ilkesi ve özelliğini sürdüren Altay'ın bu konudaki başarısı ve Türk futboluna hizmeti bir kez daha tescil edilmiş oldu" denildi.
Altay, teşvik sisteminde belirlenen kritelere göre kulüplere dağıtalacak ödülden de aslan payını alacak. Altyapıların güçlendirilmesini ve genç oyuncu oynatan kulüplerin teşvik edilmesi amaçlayan TFF, 3. Lig'deki 3 gruba 1'er milyon TL aktaracak. Puanlama sistemi, 1992 ve sonrası doğumlu oyuncuların yaşları, ilk 11'de oynamaları, sonradan oyuna girmeleri, kadroda yer almaları ve kulüplerindeki tescil süreleri değerlendirilerek yapıldı. Altay, bu paranın kasaya girmeden temliklere gitmesini engellemek istiyor.