İSTANBUL-

Türkiye'nin 10 numaralı efsane futbolcusu Sergen Yalçın, BİP uygulamasındaki "10 numara muhabbet" kanalına değerlendirmelerde bulundu. Sergen Yalçın ligin zirvesindeki Medipol Başakşehir ve Avrupa'da ilk yenilgisini perşembe akşamı alan Osmanlıspor için "Şampiyonluk için daha erken " dedi.

Süper Lig'de bu sene yaptığı çıkış ile dikkat çeken Medipol Başakşehir ve Osmanlıspor takımlarının şampiyonluk şansını değerlendiren süper solak, bu iki takımın ligde henüz şampiyon olması için erken olduğunu söyledi. Sergen Yalçın "10 numara Muhabbet'e yaptığı açıklamada "Başakşehir'de olsun , Osmanlı'da olsun, Konyaspor'da olsun bunlar iyi takımlar . Belli bir sistemin içinde oynayan, belli bir oyuncu grubunu koruyan , belli bir oyun sistemi olan takımlar. Ama şampiyonluğun kolay olduğunu düşünmüyorum bu takımlar için. Henüz bu takımlar için bence şampiyon olmak biraz erken. Şunu da belirtmek lazım Medipol Başakşehir çok iyi yolda ilerliyor. Başakşehir önümüzdeki bir , iki sene içinde biraz daha iyi transferler takıma katabilirse, seviyeyi 1-2 kademe daha yukarı çıkartabilirse o hedefin içinde olabilir diye düşünüyorum. Ama diğer takımlar için de o kadar kolay değil bence" diye konuştu.

"HAFTANIN EN ZOR MAÇI OSMANLISPOR-FENERBAHÇE"

Yarın Süper Lig'de oynanacak olan Osmanlıspor- Fenerbahçe maçını değerlendiren Sergen "Osmanlıspor-Fenerbahçe maçı bence haftanın en zor maçı olacak. Osmanlıspor hertürlü sonuça gitmeyi başarabilen bir takım. Fenerbahçe ise henüz kesin kazanır güvenini vermiyor. Yani şu maçı yorumlarken Fenerbahçe Osmanlıspor'u yener cümlesini kullanmak bu maç için zor . Bana göre bu maç her türlü sonuça açık. Fenerbahçe'de yenebilir, Osmanlıspor da yenebilir, berabere de bitebilir ama kesin olacak şey maçın gollü olacağı. Çünkü Osmanlıspor önde basan ve pozisyona giren bir takım. . Fenerbahçe'nin de gol atacağını düşünüyorum. Dediğim gibi sıkıntılı bir maç kim kazanır tahmini zor "değerlendirmesinde bulundu.

"GALATASARAY ANTALYA'YI RAHAT YENER"

Süper Lig'de bu sezon teknik direktör Riekerink ile çıkış yakalayan ve şampiyonluğun en önemli adaylarından olan Galatasaray'ın yarinki Antalyaspor maçı hakkında da BİP uygulamasında ki "10 numara muhabbet" kanalına açıklamalarda bulunan Sergen "Galatasaray'a gelirsek onlarda özellikle hücüm hattında çok başarılı bir takım olamaya başladı. Eren Derdiyok çok iyi bir oyuncu ve ben de kendisini çok beğeniyorum. Galatasaray'ın şuan bu puanda olmasının en önemli nedeni Eren Derdiyok'tur. Galatasaray biraz zorlanma olasılığı olsada yarın Antalyaspor'u rahat yener diye düşünüyorum" şeklinde konuştu.

"HİÇ BİR OYUNCU 100 MİLYON EURO ETMEZ"

İtalya Serie A takımlarından Juventus'tan Premier Lig'e Manchester United'a rekor ücret ile transfer olan Paul Pogba için açıklamalarda bulunan Sergen Yalçın "Hiç bir oyuncu 100 -110 milyon Euro etmez" şeklinde konuştu.

Sergen Yalçın, "100 milyon Euro gibi bir para Manchester United bile olsa çok üst düzey bir rakam. Oyuncunun yeteğine baktığımız zaman, bir Messi, Ronaldo veya Neymar ayarında bir oyuncu olmadığını da göz önünde bulundurursak ben böyle bir rakamın çok üst düzey bir rakam olduğunu düşünüyorum. Ama Manchester United'ın da bu rakamların vermesinin nedenleri var, aslında onu konuşmak lazım. Son dönemlerde sıkıntı yaşayan bir ekip haline geldi ve acil başarıya ihtiyaçları var. Premier Lig'de şampiyon olmak için Mourinho'yu aldılar ve onun da istediği oyuncuları almak zorundalar. Bakıldığında yaş olarak çok yukarı gelmiş Ibrahimovic'i aldılar. Çok genç bir oyuncuyu olan Pogba'yı aldılar. Zaten onu başka türlü alamazlardı o rakamları vermeden yani. Gerçi bana rakam çok gerçekçi gelmiyor ama ihtiyaç olan bir transfer olduğu için rakam 100 milyon Eurolara çıktı. Ama sorunun kısa cevabı yani Pogba 100 milyon euro eder mi sorusunun cevabı . Kesinlikle etmez " diye konuştu.