Türkiye Kick Boks Federasyonu Başkanı Salim Kayıcı; "Kick Boks'un Türkiye'de 81 ilde yapıldığını belirterek, Milli takımımızda eğitim seviyesi yükseldi. Artık sporcularımız, üniversiteliler ve öğretmenlerden oluşuyor"dedi

Türkiye Kick Boks Federasyonu Başkanı, aynı zamanda Dünya Kick Boks Federasyonu (WAKO) yönetim kurulu üyesi ve Avrupa Kick Boks Federasyonu (WAKO) As Başkanı Salim Kayıcı, Kick Boks branşının Dünya'da ve Türkiye'de tavan yaptığını belirterek 'ya özel açıklamalarda bulundu.

"81 İLDE KİCK BOKS YAPILIYOR"

81 ilde Kick Boks yapılmakta olduğunu belirten başkan Salim Kayıcı, şu açıklamalarda bulundu: "Bu durum her geçen gün sporcu sayımızın artmasına ve iyi sporcular yetişmesini sağlamakta. Buradan emeği geçen tüm ailelere ve hocalarımıza teşekkür ediyorum. Kick Boks ülkemizde tavan yapmış durumda. Şampiyon sporcularımızın bize getirmiş olduğu avantajlar var. Göreve geldiğimiz günden beri başarılarımız tavan yaptı. En son İtalya'da yapılan Gençler Dünya şampiyonasında 7 Altın, 7 Gümüş ve 10 Bronz madalya kazandık. Önümüzde Büyükler Avrupa Şampiyonası var. İki farklı branşta, hedefimiz aynı başarıları orada da tekrarlamak. Son Dünya Gençler Şampiyonası'nda bizim için gurur verici bir olay daha yaşandı. İlk defa bir Türk kız sporcumuz, dünyanın en teknik sporcuları arasında seçildi. Gurur duyduk ve gururlandık onunla. İlk defa bir sporcumuz dünyanın en teknik sporcusu seçiliyor. Dünya şampiyonu olan İlknur Gedik'e bu başarısından dolayı teşekkür ediyorum ve spor hayatında başarılar diliyorum. Ayrıca kick boks Milli Takımımızın eğitim seviyesinin gün geçtikçe arttığını belirtmek istiyorum. Milli Takıma gelen sporcularımızın yüzde doksanı üniversiteli yada, öğretmen. Bu Türk kick boksunun nerelere geldiğini göstermekte" olduğunu ifade etti.

"KİCK BOKS ÜNİVERSİTELER LİGİ 2015 YILINDA BAŞLIYOR"

Üniversiteler federasyon başkanı Sayın Kemal Tamer ile görüştüklerini ifade eden Kayıcı: "2015 yılından itibaren üniversiteler arası kick boks şampiyonası başlıyor. Dünya federasyonu olarak ilk üniversiteler arası şampiyonayı Rusya'da yaptık. İnşallah buralarda Milli takımımız en iyi şekilde temsil edilecektir. Katkılarından dolayı Kemal Tamer başkana teşekkür ediyorum" dedi.

"ULUSLAR ARASI KİCK BOKS FEDERASYONU (WAKO) OLİMPİYATLARA GİRMEK İÇİN MÜRACAAT ETTİ"

Kick boksun Dünya oyunlarına girdiğini belirten başkan Salim Kayıcı, sıra olimpiyatlara geldi diyerek şu açıklamada bulundu: "uluslar arası olimpiyat komitesi (IOS)'ye kick boksun tanınması ile ilgili başvurumuzu yaptık. Bundan sonra IOC'nin bize vermiş olduğu direktifler doğrultusunda gerekli çalışmalarımızı yapıyoruz. İnşallah 2015 yılında IOC tarafından tanındığımız taktirde, bir çok sporcu kardeşimizin Türkiye'de önü açılacaktır. Artık iki aşama var. IOC tarafından tanınmak ve Olimpiyat oyunlarına alınmak. İlk adımımızı Dünya oyunlarına girerek attık. Dünya sporundaki ünlü kongrelerden olan Sport Accord'a girdik. Şu anda Üniversite de oyunlarına girmek için gerekli çalışmaları da yapıyoruz. Bunlarda bittiği andan itibaren tahmin ediyorum, Uluslar Arası Olimpiyat Komitesi IOC tarafından tamamen tanınmışlık alacağız diye düşünüyorum"

"OLİMPİYATLARA GİRMEK İÇİN KİCK BOKS'UN DÜNYADA SATIŞINI ÇOK İYİ YAPMAMIZ GEREKLİ"

Son olarak Olimpiyatlara girme şansını değerlendiren Başkan Kayıcı: "Sizlerin de bildiği gibi ICO'nun önümüzde bir genel kurulu var. Bir kişinin kararı ile Olimpiyatlara alınmıyor branşlar. Şu anda Olimpiyat komitesinde yenilenme ile ilgili bir çalışma olduğunu biliyorum. Temennimiz inşallah olsun. Türkiye'de Olimpik olan ve olmayan branşlar açısından Kick Boks, lisanslı sporcu sayısında beşinci sırada. Dünyanın her yerinde kick boksun aynı popileritesi var. Bizim amacımız ve hedefimiz Olimpiyatlar. Olimpiyatlar olduğu taktirde Ülkemizde Olimpiyatlarda madalya getirebilecek branşlar içerisinde, olacağımızın garantisini veriyoruz. Biz Dünya Federasyonu olarak çalışıyoruz. Olimpiyat oyunlarına alınmadan önce tanınma var. Bu tanınmayla ilgili olarak tahmin ediyorum, 2015 yılında olacak. 2014 Aralık ayına kadar bizden çeşitli evraklar ve projeler istiyorlar. İnşallah bu tanınma 2020'ye yetişir diyorum. Ama görür müyüz, göremez miyiz bilemiyorum. Genel kurul delegelerin oy kullanması çok önemli. Bizim kick boksun satışını çok iyi yapmamız çok önemli. Dünya, Avrupa ve tüm kıtalar yönetim kurulu üyeleri olarak çalışıyoruz" diye konuştu.