Orhan SENCER - Gökhan HEBEPÇİ  / PRAG, ()
 
Türkiye A Milli Kadın Basketbol Takımı Menajeri Zeynepgül Ene, yarın Slovakya ile oynayacakları klasman maçını kazanarak, Türk kadın basketbolunun geleceğine güzel bir miras bırakmak istediklerini söyledi.
Türkiye A Milli Kadın Basketbol Takımı'nın bugün yaptığı antrenman sonrası açıklamalarda bulunan Zeynepgül Ene, sporda 'dün' diye bir şeyin olmadığını ifade ederek, şöyle konuştu Dün hiç beklemediğimiz şekilde ağır bir mağlubiyet aldık ama sporda dün diye bir şey yok. 3-4 gün önce aldığımız güzel galibiyetleri de hatırlayan yok. Yarın, dün aldığımız mağlubiyeti unutturmamız lazım. Bize hem inanan, güvenen insanlara hem de Türk kadın basketbolunun geleceğine güzel bir miras bırakmak zorundayız. Avrupa 5'inciliği küçümsenecek bir şey değil. Dünya Şampiyonası'na gitme hakkı kazanmak için de yarınki maçı mutlaka kazanmak zorundayız. Avrupa 5'incisi olarak buradan dönmek istiyoruz.
Takımın motivasyonuyla ilgili bir soruya da Ene, Dünü, ummadığımız bir yol kazası olarak görüyoruz. Oyuncularla da bunu konuştuk, onlar da bunun farkında. Bugün 12 milli takım oyuncusu olarak buradalarsa, bunun farkında oldukları için, bunu hak ettikleri için buradalar. Bunu unutturacak, telafi edecek galibiyeti yarın alacağız diye düşünüyorum yanıtını verdi.
 
GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
-Zeynepgül Ene'nin açıklamaları
-Takımdan detay