2016 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2016) Elemeleri A Grubu'ndaki son maçında İzlanda'yı 1-0 yenen A Milli Futbol Takımı, en iyi 3. olarak finallere gitmeye hak kazandı.

Türkiye "en iyi 3. takım" kontenjanından Fransa'daki finallere direkt katılma hakkını elde etti.

90'+3' Umut Bulut rakibi tarafından faul ile durduruluyor. Faulü yapan oyuncu Gylfi Sigurdsson.

90'+2' Topu uzaklaştıran Serdar Aziz.90'+1' Ceza sahasına doğru Kari Arnason ortasını yapıyor.90'+1'

Topa sahip olma oranları; Evsahibi takım için 54% - Misafir takım için 46% olarak gerçekleşti.

90'+1' Dördüncü hakem kararı ile maç 4 dakika uzayacak.

90'+1' Gylfi Sigurdsson rakibi tarafından faul ile durduruluyor. Faulü yapan oyuncu Ozan Tufan.

89' golG O L oldu Selçuk İnan frikiği kullandı ve topu ağlarla buluşturdu88' Umut Bulut rakibi tarafından faul ile durduruluyor. Faulü yapan oyuncu Kari Arnason.88' Kolbeinn Sigthorsson oyundan çıkıyor ve yerine Alfred Finnbogason oyuna dahil oluyor.

87' İzlanda atağında Birkir Saevarsson ofsayta yakalandı.87' Aron Gunnarsson, Türkiye takımından Selçuk İnan tarafından ciddi bir faule maruz kaldı.87' Maç İzlanda lehine kale vuruşu ile devam edecek.87' Türkiye, Cenk Tosun ile yükleniyor, bir şut ama farklı şekilde auta gidiyor.86' İzlanda atağında Vidar Oern Kjartansson ofsayta yakalandı.

86' sarı kartİtirazlarına devam eden Cenk Tosun, sarı kart görüyor.86' Kari Arnason faülü yapan oyuncu, Umut Bulut rakibi tarafından itiliyor ve faül atışı kullanılacak.85' Maç İzlanda lehine kale vuruşu ile devam edecek.85' Türkiye, Arda Turan ile yükleniyor, bir şut ama farklı şekilde auta gidiyor.84' Arda Turan rakibini driplingle geçti.

82' Jon Dadi Boedvarsson oyundan çıkıyor ve yerine Vidar Oern Kjartansson oyuna dahil oluyor.81' Birkir Bjarnason rakibi tarafından faul ile durduruluyor. Faulü yapan oyuncu Caner Erkin.80' Topu uzaklaştıran Caner Erkin.

79' İzlanda tarafından ceza alanına doğru uzun bir taç atışı.78' kırmızı kartKIRMIZI KART! - Gökhan Töre kırmızı kart görüyor!78' Jon Dadi Boedvarsson, Türkiye takımından Gökhan Töre tarafından ciddi bir faule maruz kaldı.

77' Topu uzaklaştıran Ragnar Sigurdsson.

77' Ceza sahasına doğru Arda Turan ortasını yapıyor.76' Maç İzlanda lehine kale vuruşu ile devam edecek.75' Volkan Şen oyundan çıkıyor ve yerine Umut Bulut oyuna dahil oluyor.74' Maç Türkiye lehine kale vuruşu ile devam edecek.

74' İzlanda atağında Kolbeinn Sigthorsson kafa vuruşunu yaptı ancak top dışarı gidiyor.74' Ceza sahasına doğru Birkir Bjarnason ortasını yapıyor.

73' Birkir Bjarnason, Volkan Şen tarafından faule maruz kalıyor. Hakem Türkiye aleyhine faul kararı verdi.
73' Topu uzaklaştıran Birkir Saevarsson.

72' Ceza sahasına doğru Arda Turan ortasını yapıyor.72' Topu uzaklaştıran Ragnar Sigurdsson

.72' Türkiye adına köşe atışını Selçuk İnan sol taraftan kullanıyor.72' Hakan Calhanoglu oyundan çıkıyor ve yerine Cenk Tosun oyuna dahil oluyor

71' Ragnar Sigurdsson rakip atağı kornerle savuşturdu. Köşe vuruşu kullanılacak.71' Ceza sahasına doğru Gökhan Töre ortasını yapıyor.

70' Topa sahip olma oranları; Evsahibi takım için 53% - Misafir takım için 47% olarak gerçekleşti.68' Maç Türkiye lehine kale vuruşu ile devam edecek.68' Aron Gunnarsson şutunu çekiyor ama farklı aut.

68' Topu uzaklaştıran Serdar Aziz.68' İzlanda tarafından ceza alanına doğru uzun bir taç atışı.

67' Türkiye atağında Arda Turan ofsayta yakalandı.66' Maç Türkiye lehine kale vuruşu ile devam edecek.64' Arda Turan faülü yapan oyuncu, Ragnar Sigurdsson rakibi tarafından itiliyor ve faül atışı kullanılacak.

62' Oğuzhan Özyakup oyundan çıkıyor ve yerine Gökhan Töre oyuna dahil oluyor.62' Maç Türkiye lehine kale vuruşu ile devam edecek.62' Aron Gunnarsson uzun oynuyor...59' Maç Türkiye lehine kale vuruşu ile devam edecek.

58' Volkan Babacan çıkıyor ve topu kontrol ediyor.

58' İzlanda adına Gylfi Sigurdsson sağ taraftan falsolu bir vuruşla korneri kullanıyor.58' Şener Özbayraklı rakip atağı kornerle savuşturdu. Köşe vuruşu kullanılacak.58' İzlanda atağında Gylfi Sigurdsson topu ortalama çabasında ancak rakip oyuncu buna izin vermedi.

57' Volkan Babacan çıkıyor ve topu kontrol ediyor.57' İzlanda atağında Birkir Bjarnason topu ortalama çabasında ancak rakip oyuncu buna izin vermedi.

57' Kolbeinn Sigthorsson kafayla kaleye doğru gönderdi ancak kalecide kaldı.

56' İzlanda tarafından ceza alanına doğru uzun bir taç atışı.56' Topu uzaklaştıran Ozan Tufan.56' Gylfi Sigurdsson frikiği orta olarak ceza sahasına gönderiyor.

55' Ari Skulason, Türkiye takımından Volkan Şen tarafından ciddi bir faule maruz kaldı.55' Topu uzaklaştıran Caner Erkin.

55' İzlanda tarafından ceza alanına doğru uzun bir taç atışı.54' Türkiye aleyhine faul kararı. Birkir Bjarnason, Caner Erkin tarafından çekiliyor.

54' Maç Türkiye lehine kale vuruşu ile devam edecek.54' İzlanda, Gylfi Sigurdsson ile yükleniyor, bir şut ama farklı şekilde auta gidiyor.

54' Topu uzaklaştıran Oğuzhan Özyakup.53' İzlanda tarafından ceza alanına doğru uzun bir taç atışı.52' Maç Türkiye lehine kale vuruşu ile devam edecek.

51' Topu uzaklaştıran Serdar Aziz.51' Gylfi Sigurdsson frikiği orta olarak ceza sahasına gönderiyor.50' Gylfi Sigurdsson, Türkiye takımından Selçuk İnan tarafından ciddi bir faule maruz kaldı.49' Selçuk İnan uzaktan bir şut denemesi ancak kaleci başarılı.49' Topu uzaklaştıran Caner Erkin.

49' İzlanda adına Johann Berg Gudmundsson sağ taraftan falsolu bir vuruşla korneri kullanıyor.48' Serdar Aziz rakip atağı kornerle savuşturdu. Köşe vuruşu kullanılacak.48' Ceza sahasına doğru Johann Berg Gudmundsson ortasını yapıyor.48' Maç İzlanda lehine kale vuruşu ile devam edecek.

47' Türkiye atağında Oğuzhan Özyakup ortayı yapıyor ancak etkili olamadı.

47' Hakan Calhanoglu rakibi tarafından faul ile durduruluyor. Faulü yapan oyuncu Kari Arnason.46' İkinci yarı hakemin düdüğü ile başlıyor.45'+2' Hakemin düdüğü ile ilk yarı sona eriyor.45'+1' Maç Türkiye lehine kale vuruşu ile devam edecek.45'+1' İzlanda atağında Ari Skulason ortayı yapıyor ancak etkili olamadı

.45'+1' Dördüncü hakem kararı ile maç 1 dakika uzayacak.44' İzlanda atağında Jon Dadi Boedvarsson ofsayta yakalandı.44' İzlanda atağında Birkir Bjarnason tarafından rakip savunma arkasına atılan bir top.44' Oegmundur Kristinsson çıkıyor ve topu kontrol ediyor.44' Türkiye atağında Arda Turan tarafından defans arkasına atılan bir top ancak rakip savunma başarılı

.43' Birkir Bjarnason yarım rövaşatasında isabet var ancak kaleci topu kontrol etmeyi başardı.43' Topu uzaklaştıran Hakan Kadir Balta.43' Ceza sahasına doğru Ari Skulason ortasını yapıyor.

42' Türkiye atağında Arda Turan tarafından defans arkasına atılan bir top ancak rakip savunma başarılı.

41' Topa sahip olma oranları; Evsahibi takım için 55% - Misafir takım için 45% olarak gerçekleşti.38' Topu uzaklaştıran Serdar Aziz.37' İzlanda adına Gylfi Sigurdsson sol taraftan falsolu bir vuruşla korneri kullanıyor.

37' Serdar Aziz rakip atağı kornerle savuşturdu. Köşe vuruşu kullanılacak.

37' Ceza sahasına doğru Birkir Bjarnason ortasını yapıyor.36' Maç İzlanda lehine kale vuruşu ile devam edecek.35' Volkan Babacan çıkıyor ve topu kontrol ediyor.35' İzlanda atağında Johann Berg Gudmundsson kafayla topu indiriyor.35' Ceza sahasına doğru Birkir Bjarnason ortasını yapıyor.

35' Topu uzaklaştıran Hakan Kadir Balta.34' İzlanda adına köşe atışını Gylfi Sigurdsson sol taraftan kullanıyor.

34' Serdar Aziz rakip atağı kornerle savuşturdu. Köşe vuruşu kullanılacak.

34' Ceza sahasına doğru Birkir Saevarsson ortasını yapıyor.33' Volkan Babacan çıkıyor ve topu kontrol ediyor.33' İzlanda atağında Birkir Bjarnason tarafından rakip savunma arkasına atılan bir top.32' Topu uzaklaştıran Kari Arnason.

32' Türkiye adına Hakan Calhanoglu sağ taraftan falsolu bir vuruşla korneri kullanıyor.

32' Kari Arnason rakip atağı kornerle savuşturdu. Köşe vuruşu kullanılacak.

31' Ceza sahasına doğru Şener Özbayraklı ortasını yapıyor.

30' Topu uzaklaştıran Ragnar Sigurdsson.

30' Arda Turan rakibini driplingle geçti.29' Maç İzlanda lehine kale vuruşu ile devam edecek.

29' Volkan Şen için gol şansı. Topun gelişine vurdu. Ancak isabetsiz.

29' Topu uzaklaştıran Kari Arnason.29' Hakan Calhanoglu frikiği orta olarak ceza sahasına gönderiyor.

28' Arda Turan, Birkir Saevarsson tarafından faule maruz kalıyor. Hakem İzlanda aleyhine faul kararı verdi. 27' Arda Turan rakibi tarafından faul ile durduruluyor. Faulü yapan oyuncu Birkir Saevarsson.

26' Maç Türkiye lehine kale vuruşu ile devam edecek.

26' İzlanda atağında Johann Berg Gudmundsson ortayı yapıyor ancak etkili olamadı.26' Hakan Calhanoglu şutunda isabet var ancak kaleci gole izin vermedi.

26' Topu uzaklaştıran Kari Arnason

26' Türkiye atağında Arda Turan ceza sahası içerisine doğru pasını gönderiyor.26' Türkiye atağında Oğuzhan Özyakup tarafından rakip savunma arkasına atılan bir top.25' Maç Türkiye lehine kale vuruşu ile devam edecek.

24' Oegmundur Kristinsson çıkıyor ve topu kontrol ediyor.24' Hakan Calhanoglu frikiği orta olarak ceza sahasına gönderiyor.

23' sarı kartJohann Berg Gudmundsson sarı kart gördü.23' Johann Berg Gudmundsson topu eliyle kontrol ediyor.22' Oegmundur Kristinsson çıkıyor ve topu kontrol ediyor.

22' Ceza sahasına doğru Şener Özbayraklı ortasını yapıyor.

21' Selçuk İnan rakibi tarafından faul ile durduruluyor. Faulü yapan oyuncu Kolbeinn Sigthorsson.21' Türkiye atağında Arda Turan ofsayta yakalandı.

20' Topu uzaklaştıran Ragnar Sigurdsson.20' Ceza sahasına doğru Ozan Tufan ortasını yapıyor.

20' Topa sahip olma oranları; Evsahibi takım için 57% - Misafir takım için 43% olarak gerçekleşti.

18' Maç İzlanda lehine kale vuruşu ile devam edecek.18' Türkiye, Oğuzhan Özyakup ile yükleniyor, bir şut ama farklı şekilde auta gidiyor.

18' Türkiye atağı, Arda Turan pas veriyor.

18' Ceza sahasına doğru Volkan Şen ortasını yapıyor.

17' Türkiye atağında Volkan Şen topu ortalama çabasında ancak rakip oyuncu buna izin vermedi.17' Türkiye atağında Volkan Şen tarafından rakip savunma arkasına atılan bir top.17' Oğuzhan Özyakup rakibi tarafından faul ile durduruluyor. Faulü yapan oyuncu Kolbeinn Sigthorsson.

16' Volkan Şen şutunda isabet var ancak kaleci gole izin vermedi.15' Türkiye tarafından ceza alanına doğru uzun bir taç atışı

.15' Topu uzaklaştıran Birkir Saevarsson.

15' Ceza sahasına doğru Şener Özbayraklı ortasını yapıyor.14' Ozan Tufan, Aron Gunnarsson tarafından faule maruz kalıyor. Hakem İzlanda aleyhine faul kararı verdi.

13' Şener Özbayraklı rakibi tarafından faul ile durduruluyor. Faulü yapan oyuncu Johann Berg Gudmundsson.10' Türkiye atağında Ozan Tufan tarafından defans arkasına atılan bir top ancak rakip savunma başarılı.9' İzlanda atağında Birkir Bjarnason topu ortalama çabasında ancak rakip oyuncu buna izin vermedi.

8' Serdar Aziz yeniden oyun içerisinde.8' Maç Türkiye lehine kale vuruşu ile devam edecek.8' Topu uzaklaştıran Caner Erkin.7' Ari Skulason frikiği orta olarak ceza sahasına gönderiyor.

7' Serdar Aziz saha kenarına doğru alınıyor ve sağlık görevlileri tedavisini yapacaklar.

7' Birkir Bjarnason, Şener Özbayraklı tarafından faule maruz kalıyor. Hakem Türkiye aleyhine faul kararı verdi.

6' Volkan Babacan çıkıyor ve topu kontrol ediyor.6' İzlanda atağında Gylfi Sigurdsson tarafından defans arkasına atılan bir top ancak rakip savunma başarılı

.4' Topu uzaklaştıran Kari Arnason.

4' Hakan Calhanoglu şutunu çekti ama top rakibine çarpıyor.

3' Volkan Babacan çıkıyor ve topu kontrol ediyor.3' İzlanda atağında Jon Dadi Boedvarsson ceza sahası içerisine doğru pasını gönderiyor.

3' İzlanda atağında Gylfi Sigurdsson tarafından rakip savunma arkasına atılan bir top.

1' Soğuk hava şartları futbol için pek elverişli görünmüyor.

1' Saha zemini futbol için oldukça elverişli görünüyor.1' Santra vuruşunu kullanan takım Türkiye.

0' Son kontroller yapıldı, hakem yardımcıları ile göz göze geldi ve karşılaşmanın ilk düdüğünü çalıyor.0' Oyuna başlamadan önce, bir dakikalık saygı duruşuna geçildi.