Ercan ATA/ANKARA, () - RİO Olimpiyatları'nın başlamasına 176 gün kala, güreşte bugüne kadar toplam 18 kotanın 4'ünü alan Türkiye, kalan 14 kota için kolları sıvadı.

2015 yılında Amerika'da yapılan Dünya Güreş Şampiyonası'nda 4 kota alan Türkiye, olimpiyatlara tam kadro olimpiyatlara gitmek istiyor. Kadınlarda 1, erkekler serbest stilde 2 ve grekoromen stilde 1 kota alan Güreş Federasyonu, geri kalan 14 kota için hazırlıklara başladı. Türk milli güreşçiler, ilk kota mücadelesini 15-17 Nisan tarihlerinde Sırbistan'da verecek. Aynı ay içerisinde 22-24 Nisan tarihlerinde ise ikinci kota turnuvası Moğolistan'da yapılacak. Bu organizasyonlardan sonra, son kota müsabakası ise 6-8 Mayıs tarihlerinde Türkiye'de yapılacak.

Türkiye, kadınlarda Elif Jale Yeşilirmak ile ilk kotasını daha önce almıştı. Erkekler serbest stilde ise Taha Akgül ve Selim Yaşar ile iki kotası bulunan Türkiye, diğer kotasını grekoromen stilde Rıza Kayaalp ile almıştı. ABD'de dünya şampiyonu olan Selçuk Çebi ise, olimpik olmayan sıklet nedeniyle kota alamadı. Çebi, olimpik olan 75 kiloya düşecek ve 3 olimpik kota turnuvasında Rio vizesi için mücadele edecek.

Türk sporunun olimpiyatlarda en çok madalya kazanan federasyonu olan Güreş Federasyonu, kadın ve erkek güreşçileri 17 Şubat tarihinden itibaren yurt dışındaki turnuvalarda deneyecek. Bu organizasyonlarda belirlenecek sporcular, milli takım kadrosu, olimpiyat kotası ve Avrupa şampiyonasında mücadele edecek.