Uğur DEMİRKIRDI - İSTANBUL /

Türkiye 1. Bilardo Ligi Play Off müsabakaları sonunda şampiyonluğa ulaşan takım Gaziantepspor oldu. 8 Şubat tarihinden bu yana Bursa Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde devam eden Türkiye 1. Bilardo Ligi Play-Off müsabakalarına 28 takım katıldı. Final müsabakasında Mecidiyeköy Spor Kulübü'nü mağlup eden Gaziantepspor lig şampiyonluğunu elde ederek ilk sırada Avrupa'ya gitme hakkını kazandı. Caudron, Tayfun Taşdemir, Murat Naci Çoklu ve Can Çapak; ülkemizi Gaziantespor adı ile Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası'nda temsil edecek. Ahmet Bayatlı, Selim Özden, Birol Uymaz ve İlhan Ürküt ise Avrupa'da Mecidiyeköy Spor Kulübü'nü Türkiye adına temsil edecek.

TÜRKİYE BİLARDO LİGİNDE BELÇİKALI SÜPER STAR; CAUDRON

Dünya Şampiyonluğu, Avrupa Şampiyonluğu, Dünya Kupası Şampiyonluğu, Belçika Şampiyonluğu, Avrupa Süper Kupa Şampiyonluğu, Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası Şampiyonluğu unvanlarına sahip ve bilardonun Messi'si olarak tanımlanan Belçikalı bilardo ustası Frederic Caudron, 8-12 şubat 2015 tarihlerinde Bursa'da düzenlenen Türkiye 1. bilardo ligi Play Off müsabakalarında Gaziantepspor forması ile takımın başarısı için ter döktü.

Bu kadar büyük ve sayısız başarıya imza atmış bir süper starın Türkiye Bilardo liginde mücadele etmesi ve bir Türk kulübüne transfer olması ülkemizde bilardo sporunun ne kadar geliştiğinin bir göstergesi. Kulüplerin bilardo sporuna yaptığı yatırım ve verdikleri önem bilardonun geleceği adına umut dağıtıyor.