İSTANBUL /

İstanbul Ayazağa'da 2 gün süren Türkiye ATV Şampiyonası üçüncü ayak yarışları sona erdi.

Ayazağa'daki Fatih Ormanları Parkuru'nda gerçekleştirilen yarışlar büyük heyecana sahne olurken, orman ve ekstrem etap sporculara zor anlar yaşattı. Sporcular, 10 km'lik parkuru 5 kez geçerek toplamda 50 km'lik yarışı tamamlamaya çalıştılar.

Kartepe Motor Sporları Kulübü Başkanı Mevlüt Kolay, Türkiye ATV Şampiyonası üçüncü ayak yarışı olan İstanbul Ayazağa parkurunda ATV yarışları ve motor sporları hakkında bilgiler verdi.

Mevlüt Kolay, "Motosiklet Federasyonu tarafından organize edilen ATV yarışlarının üçüncü ayağı olan İstanbul Ayazağa parkurundayız. Bu yıl ilk defa Motosiklet Federasyonu tarafından organize edilen yarışlar bunlar. Bu yarışlardan önce bizler ATV severler olarak özel organizasyonlara katılıyorduk. Ama şimdi federasyon çatısı altında yapılan bu yarışlar resmiyet kazandı. Bu sayede takımımıza da katılan kişilerin sayısı arttı. Bu durumda bizi daha çok motive ediyor ve yarışlara daha çok önem veriyoruz" ifadelerini kullandı.

Ayazağa'da Fatih Ormanları'nda bulunan parkur ve Kartepe Motor Sporları Kulübü hakkında da açıklamalar yapan Mevlüt Kolay, "Burası çok güzel hazırlanmış ve bizim için heyecanlı bir parkur. Takımımızdan bahsetmek gerekirse; bizler Kartepe Motor Sporları Kulübü olarak 14 tane profesyonel sporcumuz var. Geçtiğimiz 2 organizasyonda takım olarak yarışlara damga vurduk. Her klasmanda takım olarak 2 kupa ile ayrılıyoruz. Bu parkurda da hedefimiz her kulvarda kupa almak" şeklinde konuştu.

Dün ve bugün yapılan yarışlar sonunda oluşan sıralama şöyle;

-ATV GP - GENEL KLASMAN-

1 - Burak KAYA (CANAM)

2 - Bilal ŞENGÜL (ARCTIC)

3 - Yusuf SAYAR (POLARIS)

-S1 SINIFI-

1 - Bilal ŞENGÜL (ARCTIC)

2 - Fatih ÇAKIR (ARCTIC)

3 - Tarık KAYA (ARCTIC)

-S2 SINIFI-

1 - Burak KAYA (CANAM)

2 - Yusuf SAYAR (POLARIS)

3 - Fatih ÖZGÜR (CANAM)

-S3 SINIFI-

1 - Volkan ÖZGÜR (KTM)

2 - Furkan YILDIZ (YAMAHA)

3 - Beytullah Koray YILDIZ (YAMAHA)