Eda BERKBAYRAK/MODENA, () - FIVB Dünya Voleybol Şampiyonası ikinci tur F Grubu'ndaki ilk maçında ABD karşısında 3-1 mağlup olan Türkiye A Milli Kadın Voleybol Takımı'nın antrenörü Massimo Barbolini, "Bizi hataya zorladılar" dedi.

Maçın ardından basın mensuplarına değerlendirmede bulunan Barbolini, "Eğer son son setteki 10 sayıyı unutabilirsek, ki mümkün değil, iyi oynadığımız bir maçı kaybettiğimizi düşünüyorum" dedi.

ABD'nin madalya alacak takımlardan biri olarak görüldüğünün altını çizen Barbolini, "Sonuçta ABD'ye karşı oynuyorsunuz. Sizi hata yapmaya zorluyorlar. Hata yapmayın demek kolay değil. Artık yarınki Rusya maçını düşünmeliyiz. Artık turu geçmemiz zor. Bizim için şimdi son 6 takım arasında kalmak çok zor. Ancak onurumuz için sonraki maçları kazanmamız önemli. Yarın daha iyi oynamalıyız" şeklinde konuştu.

Türkiye'nin iyi voleybol oynadığını vurgulayan İtalyan teknik adam, Rusya karşısında iyi oyun sergilemenin önemli olduğunu söyledi.

Şampiyonanın, memleketi Modena'da olmasından mutluluk duyduğunu da dile getiren Barbolini, aile büyüklerinin hala bu kentte yaşadıklarını söyledi.

Maç sonunda üzüntüsünü gizleyemeyen takım kaptanı Gözde Sonsırma ise, ilk üç set iyi oynadıklarını belirterek, "Üçüncü seti kötü kaybettik. Biraz da onun moral bozukluğuyla dördüncü sette zaten hiçbir varlık gösteremedik. Bunun için de çok üzgünüm, ama ne yapalım buraya kadarmış" dedi.