SARAYBOSNA-

Türkiye Basketbol Ligi'nde 2014-2015 sezonuna iddialı bir giriş yapmayı hedefleyen Türk Telekom hazırlıklarını Bosna-Hersek'te yaptığı kampla sürdürüyor. Mavi Kaplanlar kampın ikinci gününde basın mensuplarıyla bir araya geldi. Sohbet toplantısında konuşan Türk Telekom Gençlik ve Spor Kulübü Yönetim Kurulu üyesi ve Asbaşkan Abdurrahman Güvenlioğlu, gelecek sezon Ankara'yı Avrupa'da temsil etmek istediklerini söyledi.

Türk Telekom Basketbol Takımı, 2014-2015 sezonu hazırlıklarına, Başantrenör Ertuğrul Erdoğan yönetiminde Bosna-Hersek'in başkenti Saraybosna'da yaptığı kamp ile devam eden Mavi Kaplanlar için bugün bir yemek organize edildi. Yemeğe Türk Telekom Gençlik ve Spor Kulübü Yönetim Kurulu üyelerinden Asbaşkan Abdurrahman Güvenlioğlu, Basın Sözcüsü Arif Sancaktaroğlu, Türk Telekom Basketbol Takımı Başantrenörü Ertuğrul Erdoğan ve Kulüp Genel Sekreteri Akif Üstündağ da katıldı ve kulüp yöneticileri yeni sezonla ilgili hedeflerini aktardı.

Gelecek sezon en önemli hedeflerinin Avrupa kupalarına katılmak olduğunu belirten Türk Telekom Gençlik ve Spor Kulübü Yönetim Kurulu üyesi ve Asbaşkan Abdurrahman Güvenlioğlu, "Bu sezona çok iddialı bir şekilde hazırlanıyoruz. Ankara ve Türk basketbolu için çok büyük önem taşıyan Türk Telekom'u başarılı bir sezon bekliyor. Kısa sürede oldukça başarılı bir transfer dönemi geçirdik. İyi de bir takım kimyası yakaladığımızı düşünüyorum. Şimdi sıra bu güzel takımı başarılarla taçlandırmaya geldi. Hedef gelecek sezon Ankara'yı Avrupa'da temsil etmek" dedi.

Yeni sezona yeni bir yapılanmayla iddialı hazırlandıklarını belirten Türk Telekom Basketbol Takımı başantrenörü Ertuğrul Erdoğan, "Geçen sezondan yalnızca üç oyuncuyu kadromuzda tuttuk. Bununla birlikte dokuz yeni transferle bu sezon çok daha kaliteli bir kadro oluşturduğumuzu düşünüyorum. Kaliteli kadro kurmanın yanında istikrarı sağlamak çok önemli. Türk basketbolunun lokomotif kulübü olan Türk Telekom'u zirveye taşıyacağımıza inanıyoruz. Ligi üst sıralarda tamamlayıp, gelecek sezon Ankara'yı Avrupa kupalarında temsil etmeyi hedefliyoruz" şeklinde konuştu.

SARAYBOSNA'DA ŞAMPİYON TÜRK TELEKOM

Öte yandan Türk Telekom, Saraybosna'da 10. Mirza Delibaşiç Uluslararası Basketbol Turnuvası'na katılırken iki maçını da kazanarak şampiyonluğa ulaştı.

Mavi Kaplanlar, turnuvanın ilk maçında Bosna Basketbol Kulübü'nü 76-68 mağlup etti. Şampiyonu belirleyecek maçta ise Sırbistan'ın köklü basketbol takımlarından Cibona Zagreb ile mücadele eden Türk Telekom, 94-75'lik galibiyetle şampiyon olmayı başardı.

Final maçında 25 sayıyla oynayan Türk Telekom'un yeni transferi David Joseph ise turnuvanın 'en değerli oyuncusu' seçilirken ödülünü efsane basketbolcu Mirza Delibaşiç'in oğlu Danko Delibaşiç'in elinden aldı.