Ercan ATA/WALBRZYCH, () - POLONYA'nın Walbrzych şehrinde gerçekleştirilen 23 Yaş Altı Avrupa Grekoromen Güreş Şampiyonası'nın 6. ve son gününde sabah seansında 4 Türk sporcu mindere çıktı. Grekoromen stilde 66 kiloda Enes Başar, 75 kiloda Serkan Akkoyun, 85 kiloda Ali Cengiz ve 130 kiloda Ali Nail Aslan madalya kovaladı.

66 kiloda Enes Başar 1. turda Rus rakibine yenildi. Ancak Rus sporcu Surkoy Ertem finale yükseldiği için Başar, repesaj karşılaşmasına çıktı. Azeri Rovhsan Taghıy ile karşılaşan Enes, maçın ilk devresinde 2-0 öne geçmesine rağmen bir ihtar ve minder dışına kaçması nedeniyle devreyi 2-2 berabere bitirdi. Enes Başar, rakibinin oyununu bozarak tuş pozisyonuna getirdi. Verilen puanlarla maç 7-4 oldu. İtiraz edilmesine rağmen Başar, tuş yaparak akşam seansında bronz madalya için mindere çıkma hakkı elde etti. Enes Başar, akşam seansında Macar rakibi Otto Losonczi ile bronz madalya için güreşecek.

75 kiloda Serkan Akkoyun 1. turda Gürcü Chachanitze Giogi karşısında 11-2 galip geldi ve çeyrek finalde Belaruslu Kazbek Kilou ile karşılaştı. Bu karşılaşmayı 9-1 kaybeden Akkoyun, repesaja çıkmak için Kazbek'in finale yükselmesini bekledi. Kazbek finale yükselince Serkan, repesaj karşılaşmasında Ermeni Karapet Chalyan ile karşılaştı. Bu karşılaşmayı 4-0 kaybeden Serkan Akkoyun, şampiyonayı madalyasız tamamladı.

85 kiloda Ali Cengiz, Rumen, 130 kiloda Ali Nail Aslan ise, Norveçli rakiplerine yenilerek elendiler.