İZMİR, ()

TÜRKİYE Futbol Antrenörleri Derneği (TÜFAD) İzmir Şube Yönetim Kurulu, Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş'ı makamında ziyaret etti.

Türkiye genelinde 20 binin üzerinde üyeye sahip olan TÜFAD'ın İzmir Şube Başkanı Şaban Acarbay, spora ve sporcuya verdiği destekten ötürü Başkan Pekdaş'a teşekkür etti. Acarbay, "İzmir'de 50 bin genci eğiten bir kurumun yöneticileri olarak sizi ziyaret ediyoruz. Spor adına çok güzel çalışmalar yapıyorsunuz. Amatör kulüplerimize sunduğunuz maddi ve manevi desteğinizi takdirle izliyoruz. Kazandırdığınız ve kazandıracağınız spor tesisleri için, gençlerimize verdiğiniz hizmetler için teşekkür ediyoruz" dedi. Konak Belediyesi'nin Metin Oktay anısına geçen yıl Hatay'da açtığı Metin Oktay Parkı ve park içine dikilen Metin Oktay heykeli için de Pekdaş'a teşekkür eden Acarbay, Metin Oktay'ın TÜFAD'ın kurucuları arasında olduğunu belirterek, "Metin Oktay Türkiye'nin ve İzmir'in bir markasıdır. Sizi bu önemli isme sahip çıktığınız için, futbola ve kadın futboluna destek verdiğiniz için ayrıca kutlarım" diye konuştu. 
Sohbet havasında geçen ziyarette TÜFAD yöneticilerine belediye olarak spor alanında yaptıkları hizmetler hakkında bilgi veren Başkan Pekdaş, çocukların spor yaparak büyümeleri için çalıştıklarını söyledi. Pekdaş, "Çocuklarımız bizim geleceğimiz, ne yapıyorsak onlar için yapıyoruz. Gençlerimizin sporla ilgilenmesini çok doğru buluyorum. Ekip çalışmalarına yatkın olurlar, koordineli çalışmayı ve disipline olmayı öğreniyorlar. Bütün çocukların bir şekilde sporla ilgilenmesinin yolunu bulmak lazım" dedi. Açtıkları yaz spor okullarının yanı sıra faaliyete geçen spor merkezlerinde yıl içinde hem kadınların hem de çocukların kurs gördüğünü kaydeden Başkan Pekdaş, Konak sırları içinde boş arazi sıkıntısı yaşadıklarını, buna rağmen arsa üreterek yeni tesisler oluşturmaya çalıştıklarını söyledi. Kısa süre önce yapımı biten Halkapınar'daki halı sahanın önümüzdeki ay hizmete gireceğini dile getiren Pekdaş, Gültepe'de temelini atacakları spor tesisinin de bölgenin ihtiyacını karşılayacağını belirtti. Ziyaret sonunda Acarbay, Başkan Pekdaş'a spora ve sporcuya verdiği destek nedeniyle teşekkür plaketi ve derneğin rozetini sundu.

FOTOĞRAFLI