TRİATLON Federasyonu Başkanı Hamdi Güneş, "Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de 12-28 Haziran'da düzenlenecek 2015 Avrupa Oyunları'na katılacak triatlon milli takımının iyi derece almasını bekliyoruz" dedi.
Federasyon Başkanı Güneş, birkaç yıl öncesine kadar Avrupa kupalarında yarış tamamlayamayan sporcuların Avrupa Oyunları'nda yer almasının Türkiye'de triatlon sporunun gelişiminin göstergesi olduğunu belirtti. Hamdi Güneş, "Gençlerden oluşan milli takımımızın ilerleyen yıllarda ekip olarak çok daha başarılı olacak" diye konuştu.
Triatlon milli takımında yer alan 20 yaşındaki İpek Öztosun, 22 yaşındaki Ece Bakıcı ve 23 yaşındaki Yunus Schomburg, hazırlıklarına devam ediyor.
Türkiye ve Balkan şampiyonluğu ünvanının sahibi Ece Bakıcı, olimpiyatlarda yarışmayı hedeflediğini belirtti. İpek Öztosun ise Avrupa Oyunları'nda iyi bir derece elde etmeyi amaçladığını dile getirdi.
Milli takım antrenörü Andrea Gabba'da 7 haftalık kamp döneminin başladığını, İpek Öztosun'un ayağından hafif sakatlığının bulunduğunu, sporcularının Avrupa Oyunları'na hazır olacağını söyledi.

FOTOĞRAF