Yunus Emre SEL/TRABZON,(- TRABZONSPOR kulübü, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ve Fenerbahçe’yi hedef alan bir açıklama yaptı, "Şikeden sorumlu olan Fenerbahçe ve diğer kulüpler hala küme düşürülmemişlerdir. Bu nedenle, Trabzonspor Kulübü, konu hakkındaki endişe ve taleplerini içeren bir yazıyı dün UEFA ve FIFA ile paylaşmıştır" ifadelerini kullandı.
"FENERBAHÇE ŞİKE SUÇLUSUDUR"
Trabzonspor kulübü, resmi internet sitesinden, "Türk futbolu kirlidir!" başlığıyla, TFF ve  Fenerbahçe’yi hedef alan çok sert bir açıklama yaptı. Açıklamada şu ifadeler kullanıldı:
"Fenerbahçe yöneticileri 2010-2011 sezonunda şike yapmışlardır. Fenerbahçe yöneticileri, Trabzonspor’un hakkını şike yaparak gasp etmişlerdir. Futbol Federasyonumuz; şikeyi cezalandırmamak için her türlü usulsüz ve etik dışı uygulamayı yapmıştır. Federasyon, şikeyi yok edemese de, şikenin cezasını ve ahlakı yok etme amacına ulaşmıştır. UEFA Disiplin Kurulu, UEFA Temyiz Kurulu ve CAS’a göre Fenerbahçe şike suçlusudur. Federasyonumuz, CAS kararını uygulamamakta ve UEFA Statüsü’nden doğan üyelik yükümlülüğünü ihlal etmektedir."
"FUTBOL FEDERASYONU BAŞKAN VE YÖNETİMİ ÖZENLE ATANMIŞTIR"
Açıklama şöyle devam etti:
"Türk futbol sisteminin tek hedefi şike yapanlara ceza verilmesini engellemek ve masum olanı mağdur etmektir. Bu sistemsel çabanın farklı sacayakları mevcuttur. Futbol Federasyonu başkan ve yönetimi, özenle (!) atanmıştır. Başkanlığını yaptığı kulübü finansal olarak iflas ettiren ve UEFA turnuvalarına gidememesine neden olan bir şahıs, kulübündeki başarıları (!) nedeniyle ülke futbolunu yönetmektedir. 30 ay önce, sezon sonu konuşacağını söyleyenlerin, neden sustukları ve kendilerine hangi imkânların sunulduğu sorgulanmıştır. Sorgulanacaktır. Basın etiğini bir kenara bırakarak, hukuksuzluğa ve ahlaksızlığa destek verenler de camiamızca tanınmaktadır. Lig TV ve diğer medya organları; şike yapanları baştacı etmekte, fakat ‘şike’ kelimesine tahammül dahi edememektedir."
"TRABZONSPOR ENDİŞELERİNİ UEFA VE FIFA İLE PAYLAŞMIŞTIR"
Trabzonspor’un hakkını aramayacağına devam edeceğinin vurgulandığı açıklama şöyle tamamlandı:
"Şikeden sorumlu olan Fenerbahçe ve diğer kulüpler hala küme düşürülmemişlerdir. Süper Lig’de bulunmaması gereken kulüpler, gayrimeşru kazançlar elde etmektedirler. Şike yapan şahıslar halen yönetici, futbolcu ve teknik direktör olarak faaliyet göstermektedirler. Bu nedenle, Trabzonspor Kulübü, konu hakkındaki endişe ve taleplerini içeren bir yazıyı dün UEFA ve FIFA ile paylaşmıştır. Trabzonspor, kökleri Trabzon’da olan, dalları dünyayı kucaklayan bir çınardır. Trabzonspor popüler olanı değil, doğru olanı yapmakla mükelleftir. Trabzonspor maddi menfaatleri değil, ahlaklı olanı savunmakla mükelleftir. Trabzonspor bu yolda bedel ödemiştir, daha fazlasını ödemeye de hazırdır."

FOTOĞRAFLI