Sezon başında Spartak Moskova’dan 6 milyon euro bonservis bedeliyle alınarak kulüp tarihinin en pahalı transferlerinden biri olan 24 yaşındaki forvet oyuncusu Waris Majeed, bir türlü istenilen performansı sergileyemedi. Vahid Halilhodziç ve Ersun Yanal’ın gözüne giremeyen genç yetenek, ligde forma giydiği 9 maçta golle tanışamadı, Ziraat Türkiye Kupası’nda ise 3 gol kaydetti. Waris’in gerekli form düzeyini tutturamaması nedeniyle Teknik direktör Ersun Yanal da bu oyuncunun talibi çıktığında satılabileceği yönünde rapor verdi.

Waris’in satılacağının duyulmasının ardından Fransa'nın Lille kulübü bordo mavililerin kapısını çaldı. Ancak yapılan araştırmada, sezon başında Spartak Moskova ile resmi maça çıkan Waris'in UEFA kriterlerine göre aynı sezon içinde üçüncü bir takıma transfer olamayacağı belirlendi. Bunun üzerine Avrupa kulüplerine Waris'i satma şansını ertelemek zorunda kalan bordo mavililer rotayı Arap yarımadasına çevirdi. Arap kulüplerinden teklif beklenirken ikinci bir şok daha yaşandı.

Afrika Kupası için Gana milli takımına çağırılan Waris Majeed, teknik direktör Avram Grant tarafından hazırlık dönemindeki performansı yeterli bulunamayınca geri gönderildi. Waris'in Afrika Kupası'nda sergileyeceği performansla transferini kolaylaştırmasını bekleyen Trabzonspor'un bu umutları da böylece suya düşmüş oldu. Bordo mavililer şimdri Waris konusunda menajerlerden gelecek haberleri bekliyor ancak bu oyuncunun kesinlikle alındığı 6 milyon euronun altında bir fiyata satılması düşünülmüyor.

2'NCİ YARI HAZIRLIKLARI BAŞLIYOR

Trabzonspor'da 6 günlük iznin ardından ikinci yarı hazırlıkları yarın başlayacak. Teknik direktör Ersun Yanal'ın isteği üzerine Antalya'ya kampa gitmeyen ve kendi tesislerinde ikinci yarıya hazırlanacak olan Trabzonspor'da, Afrika Kupası için milli takımlarına giden 
Constant, Yatabare ve Medjani takıma daha sonra katılacak.