YARGITAY'ın mevcut yönetimin görev süresiyle ilgili verdiği kararın ardından tartışmalı günler geçiren Trabzonspor'da, Akhisar Belediyespor maçından 3 puanla ayrılıp taraftarın yüzünü güldürmenin planları yapılıyor.
Süper Lig’de geçen hafta Gaziantepspor'a deplasmanda 2-0 mağlup olarak Avrupa kupaları hedefinde büyük yara alan Trabzonspor, Akhisar Belediyespor'u sahasında yenerek hem moral bulmak hem de dördüncülük hedefine bir adım daha yaklaşmak istiyor. Bordo mavililerde, Gaziantepspor maçında sarı kart görerek cezalı duruma düşen kaptan Bosingwa, sakatlıkları süren Belkalem, Yatabare, Yusuf Erdoğan ve Onur yarınki karşılaşmada forma giyemeyecek.
SARI KART UYARISI
Trabzonspor’da 3’er sarı kartı bulunan Aykut Demir, Fatih Atik ve Mehmet Ekici, Akhisar Belediyespor maçında sarı kart görmeleri durumunda cezalı duruma düşecek ve Torku Konyaspor maçında forma giyemeyecek. Teknik direktör Ersun Yanal, oyuncularını özellikle kaleye uzak ve gol tehlikesi olmayan pozisyonlar ile hakeme itirazdan kart görmemeleri konusunda uyardı.
EVİNDEKİ SERİYİ SÜRDÜRMEK İSTİYOR
Trabzonspor, Akhisar Belediyespor'u yenerek ligin ikinci yarısında evindeki yenilmezlik serisini sürdürmek istiyor. Bordo mavililer, yarın sahadan galibiyetle ayrılması durumunda evinde ikinci yarıdaki 5’inci galibiyetini alacak. Trabzonspor, Avni Aker’de ligin ikinci yarısında Medicana Sivasspor'u 3-1, Suat Altın İnşaat Kayseri Erciyesspor'u 2-1, İstanbul Başakşehir ve Kardemir Karabükspor'u 3-2 mağlup etme başarısını gösterdi.
AKHİSAR ÜSTÜNLÜĞÜ VAR
Trabzonspor ile Akhisar Belediyespor, Spor Toto Süper Lig'de yarın 6'ıncı kez karşı karşıya gelecek. İki takım arasında geride kalan 5 maçtan 3'ünü Akhisar Belediyespor, birini Trabzonspor kazanırken, 1 maç ise beraberlikle sonuçlandı. Oynanan karşılaşmalarda Akhisar Belediyespor 10, Trabzonspor 6 gol kaydetti. İlk yarıdaki karşılaşma 1-1 beraberlikle sonuçlanmıştı.
TARAFTARA UYARI: CİDDİ ORANDA CEZA ÖDEDİK
Trabzonspor Kulübü, Akhisar Belediyespor maçı öncesi taraftarlara yönelik uyarıda bulundu. Kulübün internet sitesinde yayınlanan uyarıda şu ifadeler kullanıldı:
''TFF ve UEFA Talimatları gereği stadyumlarda meşale yakmak, stadyumlara yanıcı, yakıcı maddeler sokmak, sahaya konfeti, su şişesi ve benzeri maddeler atmak, koltuk kırmak, merdiven boşluklarına oturmak ve kötü tezahüratta bulunmak kesinlikle yasaktır. Ayrıca takımımızın daha önce oynadığı müsabakalarda taraftarlarımızın yaktığı meşaleler ve rakip takım veya takımlara yönelik kötü tezahüratları kulübümüzün ciddi oranda ceza ödemesine neden olmuştur. Bu cezalar her tekrarda katlanarak artmakta ve sonuç olarak daha da ağır boyutlar kazanmaktadır. Ayrıca bu cezaların kulübümüze getireceği zararların yanı sıra, sebebiyet verenler de yasa gereği maddi ve manevi çok ciddi yaptırımlarla karşı karşıya kalacaklardır. Tüm taraftarlarımızdan konuya gereken hassasiyeti göstermelerini ve takımımızı maç boyunca centilmence desteklemelerini bekliyoruz."
YEREL BASINDA YARGITAY KARARI
Yargıtay’ın, mevcut yönetimin görev süresiyle ilgili yerel mahkeme kararını onamasına yerel basın, ''Yönetim artık kongreye gitmeli' yorumunu getirdi. Karadeniz’in Sesi Gazetesi, ''Kaçış yok, o kongre yapılacak'', Kuzey Ekspres Gazetesi, ''Yeni sezona yeni yönetimle'', Taka Gazetesi, ''Geri dönüşü yok, kongre var'', Karadeniz Gazetesi, ''Trabzonspor’a Yargıtay şoku'', Son Nokta Gazetesi, ''Ya kongre, ya kayyum'' başlıklarıyla kararı okuyucularına duyurdu.