Tolga SAĞLAM/TRABZON, () - PROFESYONEL Futbol Disiplin Kurulu (PFDK) tarafından ‘sportmenliğe aykırı açıklamalar ve hakaretleri’ nedeniyle 180 gün hak mahrumiyeti ve 290 bin lira para cezası verilen Trabzonspor Yönetim Kurulu Üyesi Gökhan Saral, bu tür cezaların şike mücadelesindeki duruşunu asla değiştirmeyeceğini söyledi.
Gökhan Saral, yaptığı yazılı açıklamada PFDK kararının hakkaniyetini kamuoyunun takdirine bıraktığını belirterek, “Açıklamalarıyla taraftarları tahrik edip birbirine düşüren ve Trabzonspor camiasına FETÖ’cü yaftası yapıştırmaya çalışan bir zihniyete gösterdiğim tepki nedeniyle PFDK tarafından şahsıma 180 gün hak mahrumiyeti ve 290 bin lira para cezası verilmiştir. Aynı kurulun (PFDK), camiamızı terör örgütüyle ilişkilendirmeye çalışan zata bizden daha az ceza vermesi ise manidardır. PFDK kararının ne kadar hakkaniyetli ve adil olduğunu kamuoyunun takdirine bırakıyorum” dedi.
'KENDİ CEBİMDEN ÖDEYECEĞİM'
Şahsına verilen cezaya Tahkim Kurulu nezdinde itirazda bulunacağını da söyleyen Saral, “Şunun da bilinmesini isterim ki; para cezasını daha önce de olduğu gibi kulüp bütçesinden değil, cebimden ödeyeceğim. Trabzonspor’un gerek yöneticisi, gerekse bir taraftarı olarak, kulübümüzün haklarını her platformda savunmaya ve yapılan haksızlıklar karşısında sessiz kalmamaya devam edeceğim. Bu tür cezalar, şikecileri aklamayacağı gibi, haklı mücadelemizdeki duruşumuzu da asla değiştirmeyecektir” ifadelerine yer verdi.

FOTOĞRAFLI