Ömür AVCI/TRABZON,()– TRABZONSPOR teknik direktörü Ersun Yanal, yarın oynayacakları Metalist Kharkiv'i asla küçümsemediklerini belirtti, "Her rakip bizim için çok önemli. Oynayacağımız maçın sonucu ve alacağımız 3 puan, bizi bir sonraki tura getirecek. Amacımız turu geçmek, bu gruptan çıkmak" dedi.
"TRABZONSPOR BİR MARKA"
UEFA Avrupa Ligi L Grubu’nda oynayacakları maç için Avni Aker Stadyumu’nda kaleci Fatih Öztürk ile basın toplantısı düzenleyen Ersun Yanal, şöyle konuştu:
"Galatasaray maçı sonrasındaki basın toplantısında önemli başlıklardan birinin birlikte yürüme gereğini olduğunu belirttim. Bunun altını tekrar çizmek istiyorum. Çünkü Trabzonspor Türkiye'de bir marka, bunun alt yapısı var. Bu alt yapı çok uzun zamandır istediği sonucu alamadı. Bu sonucu almak için birlikte yürümeye ihtiyaç var. Bu bizi güçlü kılacaktır. Bu gücü önce oluşturmamız gerekir."
"DİNAMİK BİR KADRO OLUŞTU"
Ersun Yanal, daha önce de bordo mavili kulüpte görev yaptığını hatırlatırken şunları söyledi:
"Bu dönemin içinde bir kadro oluştu. Bu kadro daha sonra en iyi şekilde görevini yaptı. Sonrasını tartışmak istemiyorum. Tekrar genç, umudu olan, herkesin umutlandığı bir kadro daha oluşmuş durumda. Bu kadronun yola devam etmesi adına birlikte hareket etmek gerektiğini düşünüyorum. Mutlaka dinamikler değişecektir, ihtiyaçlar olduğunda gidenler veya gelenler olacaktır ama bir nüve söz konusudur. Trabzonspor hedeflediği nokta adına bu kadroyu devam ettirecektir."
"3 AYRI HEDEF VAR"
Ersun Yanal, Trabzonspor'un lig, Avrupa ve Türkiye Kupası olmak üzere 3 ayrı hedefinin olduğunu da anlatırken de şöyle dedi:
"Savaşacağımız, mücadele edeceğimiz 3 ana hattın, bugün bence çok önemli birinde yarışacağız. Bence avantajlıyız. Rakibimizi asla küçümsemiyoruz. Her rakip bizim için çok önemli. Sizinle aynı kategoride maç yapıyorsa rakibin güçlüsü, kuvvetlisi, zayıfı yoktur. Oynayacağımız maçın sonucu alacağımız 3 puan bizi bir sonraki tura getirecektir. Amacımız turu geçmek, bu gruptan çıkmak. Ondan sonrası Türkiye'ye puanlar kazandırıp Trabzonspor'u gitmesi gereken yere getirip kendi CV’mize, backgroundumuza kalite katmak olacaktır. Bunu başarabilecek bir takıma sahibiz."
"HEDEFİMİZ HERKESE KEYİF VERMEK"
Galatasaray maçı sonrası elde ettikleri güzel referans sonrasında kendilerine destek olan taraftarlara güzel bir futbol akşamı yaşatmak istediklerinin de altını çizen Ersun Yanal, şunları söyledi:
"Herkese keyif veren, 90 dakika sahada mücadele etmeye, onu skora yansıtmaya çalışan ve bunu tribünde herkese hissettiren bir takımı yarın karşılamalarını bekliyorum. Bu bizim için önemli referans noktası olacaktır. Rakibimizi iyi oyunla, mücadeleyle, Trabzonspor taraftarının beklentisi coşkulu oyunla karşılayıp, sonuç alarak yolumuza devam etmek istiyoruz. Hazır ve iyi bir takım var. Oyuncularımız çok iştahlı, istekli. Hepsinin ayrı ayrı kaliteleri var. Acemi, deneyimli, genç oyuncularımız var. Hepsiyle birlikte 5 Ocak’a kadar olan birinci yarı, daha doğrusu ilk nefes alma hedefimize bütün maçları kazanmak parolasıyla çıkacağız. Kazanma adına hiçbir ödün vermeden mücadele edeceğiz."
Trabzonspor'un kiminle oynarsa oynasın her maçı kazanmak için sahaya çıkacağını kaydeden Ersun Yanal, "Bize her yer Trabzon’ diye efsane bir slogan var. Bizim için dünya yüzeyinde her yer Trabzon olmalı. Her gittiğimiz her yeri Trabzon yapmak için oynayacağız" diye konuştu.
"DEVRE ARASI TRANSFER ZOR"
Ersun Yanal, devre arası transferin zor olduğunu açıklarken de şöyle dedi:
"Bu konuda en ufak değerlendirmem yok. Bunu samimi olarak paylaşıyorum. Bu oyuncu yaramıyor, bu oyuncuyu tutacağım, diye düşüncem yok. Bunun için bana birkaç haftalık süreç lazım. Onlarla çalışıp, onları daha iyi anlamam gerekiyor. Belki buna ihtiyaç kalmayacak. Devre arası transferleri çok zor. Ekonomik olarak takımların durumları belli. Oyuncuları tanıdıkça daha düzgün değerlendirmeler yapacağımı düşünüyorum." 
Ersun Yanal, "Türk futbolunda yaşanan sorunların nedeni nedir, ya da bunu 3 Temmuz sürecine mi bağlamak gerekiyor" şeklindeki sorusuna şu cevabı verdi:
"Türk futbolu şu anda ciddi kaos içinde. Kulüplerin ciddi borcu var. Bugün büyük bir kulübümüzün basket takımında problemler yaşandı. Oyuncularla ilgili söylemler, birçok dedikodular, geliyor. Diğer taraftan istifalar söz konusu. Ama bu sadece 3 Temmuz için değil. Ben 3 Temmuz’u çok farklı bir noktaya koyuyorum. Onun öncesinde başlayan 90’lı yıllarda yayın gelirleriyle özelleşip dernekler yasası üzerinden futbolu yönetmeye çalıştığımızdan itibaren bence büyük problemler başladı. Bence bundan sonra daha fazla dip yapmayız. Her türlü spor adamının katıldığı çalıştaylar, bence sadece Türk futbolunun değil Türk sporunun ciddi anlamda masaya yatırılma zamanı gelmiştir."
"CONSTANT ZOR"
Galatasaray maçında sakatlanan Gineli oyuncu Contant'ın yarın kontrollerinden sonra daha net kararlar verebileceklerini belirten Ersun Yanal, büyük olasılıkla Kharkiv karşısında görev alamayacağını sözlerini ekledi.
FATİH’TEN TARAFTARA ÇAĞRI
Kaleci Fatih Öztürk de, "Yeni bir nefes, yeni bir heyecan, güzel bir başlangıç. Bunun devamını getirmek istiyoruz. Bunu yapmak için de büyük bir kapasiteye sahibiz. Umarım bizi havalimanında karşılayan insanlar yarın da bizi yalnız bırakmazlar. El ele bu tür başarıların devamını getirebiliriz” dedi. Fatih, kaptan Onur’un ardından görev alması ve performansı konusunda da şunları söyledi:
"Onur gibi kaliteli kalecinin ardından insanlar yüksek bir beklentiye sahip. Hemen karşılanmasını istiyorlar, doğal olarak. Ben de aynı şekilde beklentiye çabuk karşılık vermek istediğimden arada bir dengesizlik oluştu. Belki de tam anlamıyla istedikleri kadar mutlu edemedim insanları. Gol yememek görevim zaten ve son Galatasaray maçında bunu da layıkıyla başardım. Belki de teknik heyetin bana verdiği rahatlıkla gelen bir şeydir bu. Umarım bu şekilde devam eder."
Fatih Öztürk, bu arada, "Ersun Yanal'ın gelişinden sonra takımdaki hava nasıl değişti" sorusuna da, "Skor belki ne kadar mutlu olduğumuzu, ne kadar fazla savaşmak istediğimizi belli ediyordur. Bundan önceki hocamızla da savaşmak istedik ama bazı noktalarda belki sıkıntı çektik. Çok fazla bir şey söylemek de benim haddime değil bu noktada" karşılığını verdi.

FOTOĞRAF