Mustafa AKIN/İSTANBUL, () - TRABZONSPORLU taraftarlar, UEFA Üst Düzey Yürütme Programı Toplantısı'nın yapıldığı Pera Palas Oteli önünde protesto gösterisi yaptı.

Yaklaşık 20 kişiden oluşan taraftar grubu, "Şikenin başkenti İstanbul'a hoş geldiniz" pankartı açarak, "Türkiye'deki şike davası sürecinde son adımları atmadığını" öne sürdükleri UEFA'yı İstanbul'da protesto etti. Geniş güvenlik önlemi alan polis, taraftarları otele yaklaştırmadı.

Türkiye Fair Play Platformu üyesi olduğunu belirten protestocu Hakan Baş, yazılı bir metin okuyarak, şu ifadeleri kullandı:

"Fenerbahçe, şike eyleminde bulunduğu gerekçesiyle UEFA tarafından cezalandırıldı, Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi (CAS) de bu cezayı onadı. Ancak Türkiye Futbol Federasyonu, Fenerbahçe'ye ceza vermeyi reddetmektedir. Federasyon, UEFA üyelik yükümlülüklerine ve CAS kararına uymayı reddetmektedir. Enteresandır ki UEFA şikeye karışan şahıslara ceza vermeyi de ertelemektedir. Daha da ötesi, 'Sıfır tolerans' ilkesinin Türkiye'de ihlal edilmesi karşısında UEFA sessiz yaklaşımını sürdürmektedir. Biz Fair Play destekçileriyiz. Fenerbahçe küme düşürülene kadar mücadeleye devam edeceğiz."