Yunus Emre SEL/LVIV(UKRAYNA),-UEFA Avrupa Ligi L Grubu ilk maçında deplasmanda Metalist Kharkiv’i 2-1 mağlup eden Trabzonspor’da Teknik Direktör Vahid Halilhodzic ve futbolculardan Sefa Yılmaz, maçın ardından basın toplantısı düzenledi. Halilhodzic, güzel bir galibiyet aldıklarını belirterek, "Biraz zor bir galibiyetti, tesadüfen veya şanslı bir galibiyet de diyebiliriz. İyi bir maç çıkardığımızı söyleyemem. Buna rağmen maçı aldık. Saha zemini bana göre kaygandı. Topu çevirirken paslaşma anlarımızda çok hatalı hamleler yaptık. Kısa bir özet yapmam gerekirse galibiyetten memnunum ama oyundan hiç memnun değilim" dedi.

“BU SEZON BEŞİNCİ RESMİ MAÇIMIZDA İLK GOLÜMÜZÜ YEDİK”

Maç içerisinde acemice top kayıpları yaşadıklarını da vurgulayan Halilhodzic, şöyle konuştu:

"Bu sezon beşinci resmi maçımızda ilk golümüzü yedik. Bu tip maçta 'bir şeyden memnun değilim' diyemeyeceğim birkaç şeyden memnun değilim. Bu akşam bir oyuncumuz ilk defa oynadı. Bunu hatırlatmak istedim. İlk defa takım arkadaşlarıyla oynama fırsatı bulan oyuncu galibiyet golünü atan oyuncu oldu. Maçın sonunda geldi sarıldı bana. Bu da onun için çok güzel bir uyum oldu.”

“VARŞOVA’YI YENERSEK GRUPTAN ÇIKMA ADINA ŞANSIMIZ OLABİLİR”

Boşnak teknik adam, Varşova ile Avni Aker’de önemli bir maç oynayacaklarını da vurgulayarak, “Onlar da bu akşam 1-0 galip geldiler. İkinci maçımızı da alırsak, kendi evimizde Varşova takımını yenersek gruptan çıkma adına çok büyük bir şansımız olduğunu o zaman söyleyebiliriz" dedi.

Halilhodzic, Cardozo’nun ise sakatlıktan çıktığı için henüz tam olarak hazır olmadığını söyledi.

SEFA YILMAZ: GALİP GELDİĞİMİZ İÇİN MUTLUYUZ

Trabzonsporlu futbolcu Sefa Yılmaz ise Kharkiv maçında çok iyi mücadele ettiklerini vurgulayarak, “Takım arkadaşlarımı oyunlarından dolayı tebrik ederim. Son dakikada attığımız golle galip geldiğimiz için mutluyuz” diye konuştu.

RAKHAİVE: BERABERLİK İÇİN OYNAMADIK

Metalist Kharkiv Teknik Direktörü Igor Rakhaive ise iyi oynamalarına rağmen mağlubiyetle sahadan ayrıldıklarını ifade ederek, “Trabzonspor karşısında beraberlik için oynamadık. Ama sonuç bu olduğu için üzgünüz” dedi.